Pusės milijardo vertės žvaigždės formos jachta  (0)

Ši nauja superjachta – pavadinta STAR – iš pirmo žvilgsnio net nepanaši į laivą, o veikiau primena keistą ledkalnį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viskas stoja į vietas, žinant, kad jis buvo specialiai sukurtas būti nepanašiu į jokią kitą 132 metrų ilgio ir beveik 61 metro aukščio jachtą.

„Įkvėpimas atėjo tiesiai iš žvaigždžių,” Business Insider sakė dizaineris Igor Lobanov. „Vandenyje atsispindėdamas jachtos profilis sudaro idealią žvaigždę.”

Simetriška Lobanovo laivo koncepcija buvo sukurta, bendradarbiaujant su BMT Group ir Alexu Malybaevu. Jie siekė iš naujo apibrėžti prabangias jachtas.

Pradinė STAR idėja kilo, kai Malybaevas iš FIRMA agentūros, drauge su Lobanovu nusprendė, kad nepaisant modernios architektūros automobilių dizain pasiekimų, jachtos atrodo pernelyg panašios.

Tradicinė jachtų išvaizda jiems buvo įgrisusi ir Malybaevas ant servetėlės nupiešė pirmąjį STAR eskizą. „Žvilgtelėjau į eskizą ir ėmiausi darbo. Idėjo buvo tokia puiki, kad norėjau įrodyti, kad ji gali tapti jachta,” sakė Lobanovas pranešime spaudai.

STAR buvo kuriamas kaip nuosava jachta, bet taip pat galėtų būti išskirtiniausiu plaukiojančiu viešbučiu, kadangi jame telpa 200 svečių ir yra 36 miegamos vietos.

Jame taip pat yra sraigtasparnių pakilimo aikštelė, povandeninio vaizdo denis ir keturi liftai, suteikiantys prieigą į aštuonis laivo denius.

Laivo maksimalus greitis 18 mazgų (33,3 km/h) ir jame bus beveik 3500m² prabangios vidinės erdvės. Pasak Lobanovo, viršutiniame jachtos denyje atsivers nuostabus vaizdas ir bus galima matyti toliau, nei už 20 km.

Remiantis spaudos pranešimu, STAR neįtikėtiname techniniame arsenale bus „simetriška korpuso forma, visiškai elektrinė architektūra ir visiškai azimutinė trauka”.

Iš esmė, STAR turės neįtikėtinų savybių, leisiančių jam lengvai pasisukti, nevaržomam tradicinių inkarų.

Lobanovas laivo architektūros ir techninio įgyvendinimo klausimais taip pat bendradarbiaus su BMT Nigel Gee.

„STAR yra apčiuopiama XXI amžiaus meno ir mokslo interpretacija,” pranešime spaudai sakė Jamesas Roy'us, BMT Nigel Gee jachtų dizaino direktorius. „Mums pasisekė, kad gyvename eroje, kurioje technologija leidžia įgyvendinti drąsesnius sprendimus – nuotykių mėgėjams dabar tikrai bet kas įmanoma.“

Bet ši įspūdinga koncepcija nebus pigi. Prašmatni jachta kainuos apie 400 milijonų eurų, arba apie 500 milijonų dolerių, sakė Lobanovas Business Insider.

Daugiau informacijos apie STAR yra Igorio Lobanovo puslapyje.


Asta Thrastardottir
www.businessinsider.com/

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(22)
(3)
(19)

Komentarai (0)