Lietuvą nuo Rusijos orlaivio skubėjo ginti Kanados naikintuvai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2014-11-11 10:06
Priverstinai nutūpdai ir areštuoji. Taip jie padarė su mūsų žvejais.
kestutisz 2014-11-11 10:39
Lėktuvo nenumušus priverstinai jo nenutupdysi. O ir sienos taigi nekerta, tik šiaip budrumą testuoja. Arba tik šiaip demonstruojasi. Tiesa, nieko negirdėti apie nepilotuojamų skraidyklių (dronų) perėmimus tai arba kažkokia žvalgybinė informacija realiai niekam neįdomi, arba su detektavimu labai blogai...
Nerealiai 2014-11-11 12:05
Eiliniai rusų išsidirbinėjimai.
Rukis 2014-11-11 12:52
Drono skraidint į Lietuvą neapsimoka. Šalis per arti sienos, be to ji NATO narė. Kariniam šnipinėjimui labiau apsimoka pasitelkt palydovus orbitoje ir antžeminius radarus ir kitas priemones atvežtas prie pasienio. Numušus droną turėtumėm daiktinių įrodymų jog ruskiai kišasi į mūsų valstybės reikalus, tai sukeltų NATO atsaką, ko Putleriui nereikia.
kestutisz 2014-11-11 13:24
Pamesti visą lėktuvą rugių lauke apsimoka (2005 Su-27), o drono ne? Juolab nesunkiai galima išsivartyti su visai nežymėtais, ar net išvis serijiniais gaminiaiis skrendančiais pagal skrydžio planą (kuris sėdės laikinoj atminty ir dings išjungus maitinimą) - oficialiai ne mūsų, o neoficialiai dažyti tarkim žaliai. Garantuotai atsirastų isterikuojančių ir siūlančių ne tik uždrausti mėgėjam konstruoti dronus, bet ir žalią spalvą (kaip kad neseniai vienas veikėjas siūlė uždrausti civiliam kamufliažinę aprangą)...
aurimokas 2014-11-11 13:33
Aha, tik kad mūsų žvejai (su rusiška įgula) patys kalti kad baigę 3 kases ir nemoka skaityt žemėlapio bei nustatyt, kur galima plaukt o kur ne. Mažiau rėkt reikia, daugiau domėtis, juk ir pats Linkevičius iš pradžių garsiai šaukęs, kokie blogi rusai, greit apsiramino, kai jam parodė, kad laivas iš tikrųjų įplaukė į Rusijos ekonominę zoną.
immortallt 2014-11-11 13:42
Būtent, daugiau domėkis, pagal pateiktus duomenis, lietuviai plaukė ne Rusijos teritoriniuose vandenyse. Toliau iškilo skandalas, kad info neperdavė komisija kitoms šalims, bet ten įdomiai buvo su tuo, kad Rusija pati praplėtė savo ekonominius vandenis be kitų šalių pritarimo. Tad domėkis, domėkis. Straipsnį skaitant susidaro įspūdis, kad visgi ir kirtę buvo. O kerta irgi dažnai ir ne tik Lietuvoje, bet ir Suomijoje, Švedijoje, o ką kalbėti apie Latviją ir Estiją.
sloggi 2014-11-11 13:54
" Idomu ar visgi iskrido ar ne. Nors neaisku kaip nustatys.
Arns 2014-11-11 14:02
immortaliukas eilinį kartą putojasi temose, apie kurias nei pats nutuokia nei teikiasi pasidomėti. Maža to, jog sulygina karines pajėgas su verslo subjektu ,tai dar sugeba pareikšti, kad rusai blogi, nes jų naudai šįkart pasikeitė įstatymai
krislas 2014-11-11 15:33
sekmingai "pagave", povandenini, toliau gaudysim lektuvus ir visaip kitaip juokinsim pasauli. Bet kol yra lengvatikiu, kodel ne?
Rukis 2014-11-11 16:41
Siūlai klauptis ir tenkinti orališkai Putlerį? Čia tavo geniali strategija? Kad dronų Lietuvai reikia tai čia faktas. O kad dar geriau būtų, tai juos patys ir gamintumėm skatindami šalies technologinę raidą. 3D spausdintuvų pagalba pusė dalių pagamint galima taip numušant kainą nesugadint kokybės. Vis gi ne į šūvių atsparumą koncentruosis dronų gamintojas. Žiūrėk po 5-10 metų ir kitos NATO šalys sugalvos įsigyti Lietuviškos gamybos dronų, taip papildydami tą ir taip jau mūsų mažą ir kiaurą valstybės biudžetą. O dar kiek jaunų lietuvių specialistų atgal į Lietuvą grįžtų iš užsienio. Jei ne dėl pinigų, tai vien dėl idėjos... ech... Norėčiau ateityje pabaigus mokslą ir gavus pakankamai karinės patirties karine pramone užsiimti pats.
kestutisz 2014-11-11 16:48
Na, faktas tai neypač. Kas pamena ar yra girdėjęs apie policijos pirktą "droną" (kopterį) ir jo panaudojimą? Gerai, kad konstravo visgi vietinis, bet ar buvo panaudotas? Jei būtų neskridęs tai turbūt būtų nuskambėjęs negražiai, bet turbūt skraido, tik be fantazijos nėra kur dėti netgi civiliniam ūkyje...
lucy 2014-11-11 16:57
Nelabai aiškus straipsnis, realiai prieštarauja pats sau. Jokių normalių įrodymų vienoje pastraipoje rašot vienaip kitoje kitaip. Kaip suprantų pagrindinis įrodymas yra jog "portalas teigė".
Rukis 2014-11-11 17:59
Kokios drono specifikacijos? Kiek jis ore gali išbūt? Gal ne policijai jį reikėjo pirkt, o pasieniečiams? O gal jį pasiėmė ARAS ir naudoja treniruotėse, apie kurias paprastam civiliui žinot nereikia. Čia daug variantų gali būt.
Shioks 2014-11-11 19:41
Deja immortallt labai klysti, laivas pavadinimu Juru vilkas buvo sugautas Rusijos teritoriniuose vandenyse su 15 tonu krabu. Pradziai buvo teigta, kad tai tarptautiniai vandenys, bet poto Danai su Norvegais patvirtino, kad vandens teritorijos buvo perbraizytos nesenai ir ta teritorija priklauso Rusijai
Kadras 2014-11-11 21:09
Taip perbraze, bet niekas nebuvo informatuotas apie toki savavliska elgesi, tik kelios salys zinojo tai
Arns 2014-11-11 21:25
Kaip ten teisėje sakoma, nežinojimas nuo bausmės neatleidžia? Faktas, kad tokia tarptautinė info yra dalinama, o ne slepiama, skirtumas tik tas, kad tuo užsiimantys verslininkai turi sekti naujienas, nes per dieną šalies ekonominės zonos padidinti neįmanoma.
immortallt 2014-11-11 23:07
Vėlgi pasakoji ne visą istoriją. Negana to, tai esmės nekeičia. Laivas įplaukė į savavališkai perbraižytą teritoriją, įlaipino ginkluotus žmones ir nutempė laivą. Tai įskrido lėktuvas, arba iškart paklūsta, arba numuši iš dangaus, o pilotą suimi kaip nusikaltėlį. Rusija pareikalauja nuolaužų ir piloto, tada paprašai 100milijonų užstato bei juodosios dėžės negrąžini (krovinys su nelegaliu turiniu). Aišku, fantazija. Tai provokacija Rusijai, to NATO niekada nepadarys, nes diplomatiški, nepakankami pajėgumai dislokuoti Rusijos pasienyje, kad pagalvoti apie paerzinimą būtų baisu. Bet būtent taip reiktų elgtis su Rusija, nes tai, kad lėktuvą palydėjus paleidžia skristi laiko silpnumo ženklu.
Arns 2014-11-11 23:32
jooo, imortaliukas toliau nerimsta 1) Ne savališkai perbraižytą, o pagal tarptautines sutartis pakeistas ribas. Ne Rusija pirma sugalvojo taisykles, pagal kurias įmanoma padidinti ekonominės zonos nuotolį nuo kranto. Tereikia tam gamtinių sąlygų ir nepatingėti to įrodyti. 2) Pagal visas nuostatas, svetimos šalies ekonominė veikla kitai šaliai priklausančioje ekonominėje zonoje yra nusikaltimas, tad užfiksavimas nelegalios veiklos, tampa realiu pagrindu suiimti. Dėl pono karybos neišmanymo, jau net juokas ima. Jūs kvailas ar specialiai tokiu dedatės? Priimti sprendimą numušti lėktuvą, paskandinti laivą ar pan, tai ne spragtelėti pirštais. Būtent tam tikros ribos kada to nedaryti ar kada įvykus faktui neprotestuoti ir išgelbėjo nuo III pasaulinio karo. Su tokiais kaip tamstelė, mes kokias 5 sek išgyventume be karo. Visa karinė technika turi daug specifinių parametrų, kaip sakykim "savas svetimas" sistemos. Tokios perėmimas svetimos-priešiškos jėgos, kainuoja šimtus milijonų brangios valiutos, būtent todėl bepiločiai turi sprogmenis kurie detonuotu, per operacija nukritusį lėktuvą iškart subombarduoja (ir tai tampa prioritetu(atsiminkim, kad ir Bin Ladeno sunaikino operaciją, kai orlaivio sunaikinimas sukėlė daugiau pavojaus pasitraukti nei tiesiog šaudymas, tačiau jis buvo sunaikintas)). Nuolaužų negražinimas? Šaltojo karo metu, į Japoniją pabėgus su naujų tarybiniu naikintuvu pilotui, naikintuvas buvo gražintas, nors buvo galima pasilikti kaip trofėjų. Mažas propagandinis žingsnelis, bet destruktyvus karinis veiksmas panaikinantis bet kokius diplomatinius santykius... tad toliau į seilinuką varvink savo emocijas, tik palik protingiems žmonėms priiminėti sprendimus.
Eidumukas 2014-11-12 08:27
Nežinojimas nuo bausmės neatleidžia, jei įstatymas tinkamai paskelbtas. Dabar ir kyla ginčas, kad nebuvo pagal taisykles paskelbta, jog pasikeitė siena.