Hibridinės talpyklos - naujoji nešiojamų kompiuterių mada  (0)

2015 m. verslo klasės klientams skirtuose nešiojamuose kompiuteriuose vis dažniau pamatysime HDD ir SSD kombinaciją: tokių modelių bus 20% vietoj 10% šiemet.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša puslapis DigiTimes.

Jau kitame ketvirtyje 128 GB talpos SSD disko kaina susilygins su 1 TB talpą turinčiu kietu disku. Kadangi 128 GB šiandien yra šiek tiek juokinga talpa, darbui su duomenimis vis tiek reikėtų talpaus kieto disko su magnetinėmis plokštelėmis.

Būtent tokie nešiojamų kompiuterių modeliai su „hibridine“ saugykla kitais metais ir sudarys 20% viso naujų verslo klasės modelių asortimento.

Minėtoje statistikoje nėra NAND Flash kaupiklių, kurie skirti darbo su duomenimis paspartinimui (taip vadinami „Cache SSD“), kadangi kalbama apie daug talpesnius variantus.

Šaltinio teigimu, populiariausiu variantu verslo klasės nešiojamuose kompiuteriuose taps 128 GB talpos SSD kaupiklis ir 500 GB talpos kietas diskas.

Nebloga alternatyva tiems, kurie turi nedidelį duomenų kaupiklį, turėtų būti nemokamos „debesų“ tarnybos. Tiesa, toks pasiūlymas paprastai būna nemokamas tik kelerius metus, antra vertus, ne visi linkę asmeninius ar įmonės duomenis saugoti išoriniuose serveriuose.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(1)
(7)

Komentarai (0)