Sekundės iki avarijos: ką daryti, jeigu nebeveikia stabdžiai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

MindaugasV85 2014-12-30 20:27
Ar tai jums nėra savaime suprantami dalykai, paremti paprasčiausia 6-tos klasės fizika? Kai kažkada buvęs darbdavys man pasakė, kad žmonės geriau visą dieną (ir ištisus metus) fabrike dėlios lentas rankomis negu išmoks naudotis kokiu tais robotu (tiksliau būti jo operatoriumi), nes jiems nepatinka naujovės, aš tai priėmiau kaip už tiesą (iš praktikos). Tik tuo metu dar neįsivaizdavau, kaip plačiai tai paplitę. Tai ar man atrodo, ar žmonės tikrai darosi/pasidarė kažkokios vegetuojančios būtybės be jokio noro pažinti juos supantį pasaulį? Mokykloj kažkaip neatrodė, kad mane suptų durneliai, bet dabar... Čia gal išmaniųjų nuopelnas? Ar aš čia tiesiog perdedu?
Simplicity 2014-12-30 21:20
Neperdedi... Aš mokyklą baigiau be jokių profiliavimų—išmokau chemiją, biologiją, vargau per dailės pamokas, nors visada buvau linkęs prie technikos. Po pamokų futbolas, krepšinis su draugais, „būrelis“ jaunųjų technikų stotyje. Kažkaip, visur spėdavom, pamokas paruošdavom ir nebuvo jokių ašarų, kad mokymo krūvis per didelis. Dabartiniai vaikau jau mokosi tik tai „ko reikia“, laisvalaikį leidžia trindamiesi akropoliuose arba bendrauja su kiemo draugais sulindę į facebooką; jų super mamytės skundžiasi, kad mokymosi krūvis (kaip ir jų vaikų vadovėliai) yra gerokai per didelis.
Arthuras 2014-12-30 23:27
Tai arba labai geroje mokykloje mokinaisi arba nesidairei į kitus.
MindaugasV85 2014-12-31 00:06
Ups, mokyklą paėmiau tik daugiau kaip pavyzdį, t.y. ją baigiau jau prieš 10+ metų, kai išmaniųjų dar nebuvo, personalinis pc namuose buvo dar šioke tokia prabanga (jau nekalbu apie internetą), miestas nebuvo apstatytas akropoliais - kai veiklos ieškojai "išorėje", o ne namuose. Na ok, kad ir ant PC pamenu buvo mada išbandyti viską - windows xp, win me, win 2k... Gal kad tų naujovių nebuvo tiek daug, tai gal dėl to griebdavai viską bandyti? O dabar kai visko pilna, tai galvoj betvarkė dėl per didelės pasirinkimo gausos ir imi tik tai, kad atrodo kaip angry birds? Na net nežinau, bet žmonės man tikrai atrodo dabar "atbukę".