Amerika susipešė dėl snaiperio istorijos: kas gi iš tikro dėjosi Irako karo metu?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

six 2015-01-22 09:47
Kaip vienas prancūzų režisierius pasakė: Nėra tokio dalyko, kaip anti karo filmų. Kiekvienas filmas neišvengiamai garbins kovą ir pasės sėklą galvoje. Bet propoganda, mano akimis, čia ryški kaip vaivorykštė. "Tikra istorija", net skamba žeidžiančiai filmo kontekste. Jau vien filmas apie bičą, kurio pasakojimais galima labai smarkiai abejoti (viename teisme pripažino, kad apsimelavęs ir turi sumokėti ~1,8 mil.). Ai, vaidyba tai šūdas, be kita ko. Eastwoodas jau mojuoja balta vėliava. Metas į pensiją.
vanduo4 2015-01-22 21:21
- Puikus filmas. Geri aktoriai, gerai pastatytas ir gili bei aiški idėja - žudyti yra blogai, bet norint išvengti didesnės žalos - tiesiog būtina; - Tad filme nuo pat pradžių parodomas snaiperių vidinis kofliktas su žmogiškumu ir brutalumu. Jis pastoviai turi rinktis žudyti ar ne ir dažnai netgi labai rizikingai jis laukia iki paskutinės minutės tikėdamasis, kad "blogiukai" persigalvos ir mes ginklus. Šie blogiukai dažniausiai vaikai ir moterys; - Ar galite laisvai atsakyti į klausimą: vaikas su ginklu, jis karys ar vis dar civilis? - Pabaigai: filmas tikrai politinis. Amerika taiso savo įvaizdį visuomenėje tiek už atlanto, tiek ir pačiame Irake. O šitas ažiotažas, tipo ginčas dėl faktų, yra šios programos dalis - kuo labiau bus diskutuojama, tuo daugiau žmonių pažiūrės šitą filmą, tuo artimiau žmonės susipažins su realia Irako karo situacija ir nustos ten dalyvaujančias šalis smerkti net neįsigilinę į reikalo esmę; - Sakoma, kad žudomi "laukiniai", o ne žmonės. Esu giliai įsitikinęs "LAUKINIAIS" juos vadina ne be reikalo. Islamistai žudo tik todėl, kad jie pasaulio tvarką suvokia kitaip ir net nesiruošia diskutuoti alternatyvų. Juos galima tik fiziškai priversti.
krislas 2015-01-22 22:26
vanduo, tu idiotas. http://www.kramola.info/vesti/metody-ge ... b-ubijstve
six 2015-01-23 11:25
žiauriai įsigilinęs vanduo, matosi. Filme vienintelis realus dalykas, tai mirštantys žmonės. Bet visiškai ignoruojamas faktas, dėl ko tas vaikas yra su ginklu. Gal dėl to, kad kažkas subombordavo jo miestą ir nužudė jo artimus. Gal dėl to, kad nusodrinto urano užtaisais, kurie teritorijas nuodys dar šimtus metų, bombordavo jo šalį jau gerokai prieš einant ieškoti tariamų WMD? Siūlyčiau mažiau televizorių žiūrėti.