Šimtus šiek tiek aplankstytų naujų prabangių automobilių gali tekti sunaikinti  (7)

Sausio pradžioje netoli Wighto salos (Didžioji Britanija) ant seklumo užplaukęs krovininis laivas „Hoegh Osaka” gabeno apie 1400 įvairių markių automobilių, kurie šią savaitę buvo pagaliau iškrauti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pas pirkėjus Artimuosiuose Rytuose plukdyti ir tikslo nepasiekę automobiliai grįžo į pradinį tašką Anglijos krante. Nors tik maža dalis jų buvo užlieta ir daugumai buvo tik aplankstyti šonai ir pažeisti nudažyti paviršiai, gali būti, kad greitai jie bus sunaikinti. Laivu buvo plukdomi „Jaguar“, „Land Rover“, „Rolls-Royce“ ir „Mini“ automobiliai, taip pat krovininė technika.

Nors nelaimę patyrusio laivo kompanijos atstovas tvirtina, kad automobiliams padaryta nedidelė žala, baiminamasi, kad visi jie keliaus į metalo laužą. Tokios prielaidos daromos prisiminus 2006-ųjų istoriją, kai po panašaus incidento teko sunaikinti 4,7 tūkst. „Mazda“ automobilių, rašo dailymail.co.uk. Tuomet po panašios nelaimės automobiliai tris savaites buvo palikti pasvirę 60 laipsnių kampu – tiek pat laiko praleido ir „Hoegh Osaka” įstrigusios mašinos. Tąsyk buvo nustatyta, kad apgadinti tik 68 automobiliai, tačiau nuspręsta sunaikinti visą partiją.

Singapūre registruotu „Hoegh Osaka” laivu gabentų automobilių likimą nuspręs patikrinimą atlikusios tarnybos. Jeigu juos reikės sunaikinti, nuostoliai gali išaugti iki kelių dešimčių milijonų svarų. Iš pradžių buvo skaičiuojama, kad laive įstrigusių automobilių vertė gali būti apie 100 mln. svarų, tačiau dabar teigiama, kad bendrai jie gali kainuoti apie 30-60 mln. svarų.

181 metro ilgio, 51 000 tonų sveriantį laivą nelaimė ištiko sausio 3 d., kai jis išplaukė iš Southamptono uosto. 25 įgulos nariai buvo greitai išgelbėti, o nutraukti laivą, kuris buvo pasviręs 52 laipsnių kampu, nuo seklumos užtruko kelias savaites.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(23)
(4)
(19)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: