Švedai užmaršuoliams po oda įsiūs čipus? (Video)  (6)

Švedijos aukštųjų technologijų centras užmaršiems darbuotojams, kurie vis pamiršta darbo ar namų magnetines korteles, ketina implantuoti mikročipus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai tokią galimą alternatyvą grindžia atliktais tyrimais, kurie parodė, kad daugelis žmonių turi itin daug daiktų, kuriuos privalo turėti su savimi, todėl dažnu atveju magnetinės kortelės būna paliekamos namuose ar paprasčiausiai pametamos.

Tyrimo centro darbuotojų teigimu, tokie čipai būtų itin maži ir įtvirtinti į poodinį sluoksnį tarp nykščio ir rodomojo piršto.

„Šiuo metu žmonėms yra pernelyg sunku susitvarkyti su krūva kortelių, kodų ir slaptažodžių, ateityje tai turėtų būti išspręsta universaliu būdu. Mes manome, kad čipo panaudojimas – puikus būdas, leisiantis ne tik išbandyti naujausias technologijas, bet ir bus puikus pagalbininkas žmogui. Spėju, kad ateityje panašios priemonės bus naudojamos ne vienoje didelėje korporacijoje“, – kalbėjo vienas idėjos autorių.

Mokslininkai ramina skeptikus ir sako, kad mikroschema yra itin maža ir patogi, o apie pakenkimą sveikatai neverta ir kalbėti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(14)
(1)
(13)

Komentarai (6)