Robotas chirurgas sėkmingai atliko 4 operacijas (Video)  (1)

Korporacija TransEnterix užsiima ne tik medicininių prietaisų gamyba, bet ir kuria robotizuotus instrumentus, kurie naudojami invazinėje chirurgijoje. Vienas jų žinomiausių sukurtų robotizuotų prietaisų yra SurgiBot. Nesenai korporacija pranešė, kad šis robotas chirurgas sėkmingai atliko 4 operacijas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos valdyba taip pat pranešė, kad gavo ilgai lauktą leidimą FDA 510(k) iš Amerikos maisto ir vaistų administracijos.

Naudodamas sistemą SurgiBot, Majamio Baptist Health Medical Group medicinos centro chirurgas ir bendrosios chirurgijos vadovas Juan-Carlos Verdeja atliko dvi tulžies pašalinimo operacijas. O daktaras Michael N. Ferrandino, urologijos skyriaus direktorius – atliko dvi inkstų pašalinimo operacijas.

Sistemos SurgiBot dėka, pacientui padaromas tik mažytis pjūvis. Chirurgui lengva ir patogu dirbti su šiuo robotu, nes vienu metu jis gali naudoti ne vieną, o kelis chirurginius instrumentus. „Įvertinęs ergonominius privalumus, o taip pat ir puikią 3DHD vizualizaciją, aš tiesiog buvau apstulbęs sistemos teikiamomis galimybėmis", – dalinosi įspūdžiais daktaras Verdeja.

Pasak daktaro Ferrandino, robotą SurgiBot galima naudoti pačiose įvairiausiose operacijose. Šios sistemos dėka, galima atlikti subtilias ir kombinuotas invazines vieno porto, laparoskopines ir automatizuotas operacijas.

Kompanijos TransEnterix prezidentas ir generalinis direktorius Todd M. Pope tiki, kad leidimas FDA 510 (k) suteiks didesnes galimybes panaudoti sistemą SurgiBot įvairesnėse chirurgijos srityse.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Robotika.lt
Robotika.lt
(25)
(0)
(25)

Komentarai (1)