Vyro kūne penkis dešimtmečius glūdėjo automobilio detalė  (0)

Neįtikėtiną istoriją atskleisti padėjo keista aplinkybė: prie įėjimo į teismo pastatą esantis metalo ieškiklis nuolat „reaguodavo“ į kairiąją Arthuro Lampitto ranką, kai šis mėgindavo įeiti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Misūrio valstijos Sent Luiso mieste medikai sėkmingai išėmė iš 75 metų vyro kūno metalinę 17 centimetrų ilgio posūkio signalų svirtį. Kaip pranešė ketvirtadienį JAV žiniasklaida, automobilio detalė glūdėjo jo rankoje 51 metus.

1963 metais Ilinojaus valstijos gyventojas Arthuras Lampittas pakliuvo į avariją. Naujas jo automobilis „Ford Thunderbird“ įsirėžė į sunkvežimį. Vyras susilaužė šlaunikaulį ir, kaip tada nusprendė gydytojai, susipjaustė kairiąją ranką stiklo šukėmis.

Tik po kelių dešimtmečių paaiškėjo, kad iš tikrųjų per avariją į nukentėjusiojo rankos minkštuosius audinius pateko kažkoks metalinis daiktas. Tai iškilo aikštėn todėl, kad prie įėjimo į teismo pastatą esantis metalo ieškiklis nuolat „reaguodavo“ į kairiąją A.Lampitto ranką, kai šis mėgindavo įeiti. Gydytojai padarė rentgeno nuotrauką ir, kadangi svetimkūnis netrukdė vyrui, patarė jo neliesti. Ranka pirmą kartą pradėjo skaudėti tik praėjusių metų pabaigoje po didesnių fizinių krūvių.

Per 45 minutes trukusią operaciją svirtis buvo pašalinta. A.Lampittas ketina iš jos ką nors pasigaminti atminimui. Pavyzdžiui, grandinėlę laikrodžiui.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(66)
(3)
(63)

Komentarai (0)