Sėkmytės! Kubų sukiotojams sukurtas 1014 elementų Rubiko kubas – 13x13 detalių kiekvienoje plokštumoje (Video)  (3)

Absoliučiai daugumai žmonių neįveikiamas yra ir elementariausio Rubiko kubo galvosūkis, kurio vieną plokštumą sudaro tik 3×3 spalvotų kvadratėlių eilutės. Juk po „sumaišytą“ tokį kubą mėtosi beveik kiekvienuose namuose. Asai tokius moka išspręsti ir greičiau nei per 10 s. Tačiau vienos bendrovės sukurta Rubiko kubo atmaina taps prakeiksmu net ir kiečiausiems iš kiečiausiųjų. „Pillow 13×13×13 IQ Brick“, trumpiau tariant „Ai-Kubrikas“. Nors labiau panašu į… „MacKubą"?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jame – daugiau kaip 18 kartų daugiau kvadratėlių. Vieną „Ai-Kubiko“ plokštumą (ši sąvoka – labai sąlyginė, mat šio galvosūkio sienos – šiek tiek išgaubtos; galbūt todėl pirmasis žodis šio žaislo pavadinime – „Pillow“ arba „Pagalvė“) sudaro 13×13 juostų. Iš viso – 1014 spalvotų keturkampių. Vadinasi, kiekvienoje pusėje – po 169 keturkampius. Palyginimui, įprastame Rubiko kube – tik po 9. Supersudėtingą kubo atmainą sukūrusi Honkongo bendrovė „Brando“ pareiškė, kad šis galvosūkis – „puikus kūrybinio mąstymo įrankis, tobulinantis ne tik kognityvinį (IQ), bet ir emocinį (EQ) intelektą“. O atsieis tokia intelektų grūdinimo mašina nepigiai – visus 205 svarus (apie 800 Lt). Tad galvą teks pasukti ar pakrapštyti ne tik ieškant galvosūkio sprendimo būdų, bet ir mėginant apsiprasti su kaina ar tiesiog mėginant įpirkti. „Brando“ tikina, kad žaislas pagamintas labai kokybiškai. Be to, kompanijos teigimu, šis įrankis šauniai lavina tiek kairįjį, tiek dešinįjį galvos smegenų pusrutulį. Įdomu, per kiek sekundžių „Ai-Kubriką“ surinktų tiesiog antžmogiškais kubų sukiojimo sugebėjimais pasižymintis ne vieno pasaulio rekordo savininkas, latvių kilmės Feliksas Zemdegas iš Australijos? Čia, tarp daugelio kitų beprotiškų rekordų (pvz., Rubiko kubo sudėliojimas viena ranka) – ir vienas geriausių jo pasiekimų tradiciniu Rubiko kubu (5:66 s).

O juk yra ir kitokių antžmogiškumo pavidalų. Štai kitas kubų sukiojimo pasaulio antžmogis iš kitos kaimyninės šalies Lenkijos Marcinas Kowalczykas vos prieš keletą dienų pasiekė naują Rubiko kubo pasaulio rekordą, galvosūkį surinkdamas užrištomis akimis. Jam tai pavyko padaryti per 21,17 s. Vaikinui kubą buvo leista apžiūrėti tik kelias sekundes. Po to teisėjas pridengė Marcino veidą popieriaus lapu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(22)
(13)
(9)

Komentarai (3)