Tokios antipiratinės kampanijos dar nematėte (N-18)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

slawcka 2014-12-24 13:38
Na amerikiečiai bent jau turi tokias puikias paslaugas, kaip \'netflix\' , \'hulu\' . Kitaip sakant, kada filmą nusipirkti bus paprasčiau ir greičiau , nei parsisiųsti, tada galim šnekėt apie dorybes.
Shinigami 2014-12-24 13:57
Tik nereikia š malti pasiteisinimais. Kada gali būti lengviau nusipirkti nei parsisiųsti? Ko reikia parsisiuntimui: Nueiti į nelegalia svetainę, susirasti nelegalia failo kopija ir parsisiųsti. Ko reikia nusipirkimui. Nueiti į legalia e-parduotuvę, susirasti legalu failą, įsidėti į pirkinių maišelį, per e-bankininkyste apmokėti ir parsisiųsti. Kad ir kaip žiūrėsi, nusipirkimas reikalauja daugiau žingsnių, todėl jis niekada nebus lengvesnis nei nelegaliai parsisiųsti.
Arns 2014-12-24 14:11
Shinigami, nemalk Š. Pvz noriu pasižiūrėti kokį serialą, rodomą JAV. Jei ten gyventojas praleido seriją, oficialioj transliuotojo svetainėj neretai paskutinės penkios serijos nemokamai (po metų gale išleidžiamas to sezono DVD). Pabandyk su lietuvišku IP pasižiūrėti. Neišeis. Reiškiasi jei norėsi pamatyti arba turėsi laukti kol kažkada bus išleistas oficialus DVD ir nusipirkti, ar net laukti kol lt televizijos nusipirks ir parodys. Arba nelegaliai atsisųsti/pasižiūrėti online. . Tad legalių sprendimų visai niekas nenori daryti. Na to ir pasekmės, kur neivestavai, per ten ir prarandi pinigus...
1337 2014-12-24 14:18
Milojonus kainuojančiame name su penkta žmona gyvenantis ir svaigalų nevengiantis aktorius aiškina minimumus uždirbantiems varguoliams, kad siustis filmus nemokamai yra negerai ir netgi amoralu... Kažkaip pasigendu to besišypsančio "trolfeiso" po tokiais pagasdinimais ir pavirkavimais
BlackBird 2014-12-24 16:05
Perfrazuočiau straipsnio tekstą: Markas: „O tu, biče, kada nors nelegaliai atsisiuntei filmą?“ Tedas: "Jo, daugybę kartų" Markas: "O tu po to juos ?" Nuotaika kambaryje pakinta. Tedą klausimas akivaizdžiai nuvilia. Tedas: „Ką? Aišku. Aš ne šiknius.“ Ekrane pasirodo užrašas: NEBŪK ŠIKNIUS. SEEDINK TORRENTUS. O jei rimtai, jokios apeliacijos į sąžinę nepadės. Kova su vėjo malūnais.
UTF16 2014-12-24 16:51
arba Amazonės nusipirkti kompiuterinį žaidimą. Kiek žmonių sutinka prekes siųsti į Lietuvą eBay, manau, kai kurioms prekėms galima ant vienos rankos pirštų paskaičiuoti. Apskritai tikimybė, kad atsitiktinė internetinė parduotuvė sutiks turėti reikalų su Lietuva, vargu ar siekia 20–30 %.
mch0lic 2014-12-24 23:30
Piratavimo galbūt jau seniai nebūtų jei kino filmus tos pačios kino studijos streamint'ų per torrentus už minimalų mėnesinį ar metinį mokestį. Tokioje lietuvoje už kruvą litų geriausiu atveju kino teatre pažiūrėsi jau senstelėjusį hollywood'o mainstream'ą, DVD sulaukt iš vis manau kantrybės niekas neturi. Prieš 10 metų, o gal ir daugiau buvo kalbama apie, tai kad piratavimas bus tol kol vartotojams nebus pasiūlytas paprastesnis būdas sumokėti už turinį. Na ir ką, turim spotify muzikos klausymui (už kurį beja moku), o filmus vis dar tenka kočiot iš torrentų (nors tą labai retai darau) nes kito pasirinkimo kaip ir nėra...
Shinigami 2014-12-25 08:48
Taip. Kaip gali apeliuoti į sąžinę jei žmogus ją jau seniai pardavęs? Ir sąžinės neturį.
mch0lic 2014-12-25 09:28
Aš irgi kažkada "sąžinės neturėjau" siunčiausi viską iš eilės, bet man pirataut šiandien yra brangiau nei pirkt, ypač kalbant apie muziką, nes aš daugiau laiko iššvaistyčiau ieškodamas, siųsdamasis ir t.t., kai tuo tarpu keli paspaudimai ir štai aukštos audio kokybės playlist'as autmatiškai susinchronizuotas su visais mano įrenginiais. Taip, kad sąžinės gal ir toliau neturiu, bet pinigus skaičiuot išmokau.
Shinigami 2014-12-25 10:13
O aš pažįstu tokius kurie muziką ir dabar gigabaitais siunčiasi. Nors nežinau kaip tokį kiekį gali perklausyti. Žinau tokius kurie gali kompiuterį už 7k nusipirkti, o windows nelegalius suinstaliuoti (ir kitas programas). Atrodo, kad instaliuoti nelegalia programą, atsisiųsti nelegalu muzikos ar video kūrini jiems yra garbės reikalas.
GNU 2014-12-25 11:57
Muzikos leidėjai lyg ir po truputį ateina į protą. Atsiranda kokybiškos ir prieinamos legalios muzikos per Sporify ir pan. Filmų leidėjams, regis, tokie dalykai vis dar nedaeina, išleidžia krūvas pinigų visokiems š*diniems klipukams, o normalios alternatyvos nelegaliam turiniui nepasiulo. Tai WTF?
bahuriux 2014-12-25 12:34
Kas liecia filmus kino tetruose, likau labai ziauriai nuviltas, tiesa sakant pasijutau isdurtas. Susimokejes uz bilieta kiek priklauso, 30 minuciu turejau iskesti reklamas ant tokio garso, kad ausis skaudejo. Aisku sedejom ne visai per viduri nes vietu nebuvo, vel minusas. Pagaliau parasidejo filmas (Interstelar) viskas OK bet tas perdetas garso kontrastas (pas DJ turbut, tas efektas vadinamas "compressor"),garsas varivo, nuo vos girdimo iki ausu skausmo, tas ziauriai uzkniso. , as geriau buciau susmokejas papildomai keleta litu, kad nebutu reklamu ir to skausmingo garso, nes tai sugadino visa sventine nuotaika. Tiek ziniu, o jau zadejau nuo siol visada eiti i kino tetra, gero piratavimo. Beja piratauti tai nera vogti, piratas nepavagia teisiu i kurini ir pacio kurinio, tik nelegaliai ''pro rakto skylute paziuri'', ar cia vagyste?
HnrKS 2014-12-25 13:03
Va, va.. Didžiausia nesąmonė, kad moki pinigus už tai, kad puse valandos reklamas žiūrėt. TV - suprantu, nieko nemoki - žiūri reklamas. Prieš keleta dienų buvau taip pat kino teatre. Salė beveik pilna, nėra net kur rankų dėt, sėdi susispaudęs, bijai ką nors pajudint ar išmest, o šalia sėdi žmonės, kurie "komentuoja" kiekvieną žodį, pasakytą per filmą. Kartais pradeda diskutuot, kad nieko nesupranta (Interstellar). Nesu didelis filmų fanas. Vieną antrą filmą galiu pažiūrėt per internetą. Pirkt taip pat neplanuoju. Kino teatre apsilankysiu tik tada, kai filmas gerai išreklamuotas ir išgirtas (šiuo atveju Star Wars`us jaučiu), bei nesinori laukt kol išleis ant DVD tam, kad torrentuose gera kokybė atsirastų.
mch0lic 2014-12-25 20:51
Na piratas pirmiausiai platina tą kūrinį, dėl pažiūrėjimo niekas bylų nekeltų. Kadangi aš pats nuo piratų nukenčiu pastoviai, todėl puikiai žinau kaip smagu savo kūrinius matyt torrentuose ar failų apsikeitimo talpyklose, tuo labiau, kad paskui tie patys piratai plėšo akis ir reikalauja support'o nors tik nutekėjus pirmoms kopijoms pardavimai krenta 80-90%. Kas dėl filmų ir muzikos autoriai ar kompanijos, dar kažkiek uždirba iš kino seansų, koncertų ar merchandise, o knygų autoriam, programinės įrangos ar žaidimų kurėjam kiek per pirmas pora savaičių uždirbai tiek ir turėsi...
bahuriux 2014-12-25 21:56
shark 2014-12-26 00:58
kūrinį. Iš ko uždirbs kūrėjas, jei parduos 1 vnt, o visa kita virs karmos taškais? Gale mėnesio norėtum algą gauti karmos taškais (ir atsiskaitymo būdą parinktų darbdavys a.k.a. piratas, o ne tu)?
Fikcija 2014-12-26 01:46
shark negalima skolinti knygos zmogau kokioj planetoj tu cia tunai?
Shinigami 2014-12-26 09:44
O tu dabar pamąstyk. Jei tai yra siauro vartojimo knyga (skirta tam tikrai profesijai) jos skaitytojų ratas siauras. Jei ji dar lietuviška tai iš vis ratas susiaurėja. Kaina 100 lt. Ja nusiperka koks 50 žmonių, visi kiti nusikopijuoja. Tai kiek autorius uždirbo už savo metu ar dviejų darbą? 100 * 50 = 5000 lt. Atmetam PVM, atmetam knygyno pelną, spaustuvės išlaidas. Ir pridedam nuostoli už neparduotas knygas. Tu norėtum metus ar du rašyti knyga kad tiek "daug" uždirbtum? O paskui stebisi kodėl nėra lietuviškų knygų ir tos kurios yra dauguma tik verstos.
mch0lic 2014-12-26 10:45
Ką aš tau galiu pasakyt apie karmą, gal nori darbo? Mokėsiu 100,000 karmos taškų per mėnesį, galėsim spausdint tavo skaistų veidą ant merchandise ar naudot kaip prekinį ženklą? Realiai yra visokių modelių, parama (donations), reklamos, freemium ir t.t., tačiau ne visiem produktam viskas veikia. Jei parama veikia linkomanijoje (kaip paskutinis šiaudas išvengt išmetimo dėl mažo ratio), tai GPL produktam GALBŪT pavyks gauti 10-20USD/metam iš 100,000 parsisiuntimų, nuo kurių dar mokėsi mokesčius jei dirbi legaliai. Reklamos vėlgi, jeigu tai android aplikacija - cool, bet iš reklamos nebus jokios naudos jei galutiniam vartotojui bus prieinami išeities tekstai ar tai be vartotojo įsikišimo veikiant programa. Knygų atvejį jau puikiai paaiškino Shinigami, dar vertėtų pridurt, kad trečio pasaulio šalyse atsiranda ir nelegaliai perspausdintų knygų, jas parduoda kelis kartus pigiau (pigus popierius, no royalties), tuomet net jei žmogus ir perka kynga knygyne, autorius iš to nieko vis tiek neuždirba, o dar ir susimoka už per didelį tiražą...
bahuriux 2014-12-26 12:01
. Noriu pasakyti kad, egzistuoja tam tikra protinga kaina kuria negodus autoriai gaus, o godus negaus isvis nieko. Dabar tie, kurie yra autoriai ir gyvena is autoriniu darbu. Prideje ranka prie sirdies prisipazinkit, ar naudojat tik pirktus windowsus, offisa ir kita softa ir nera jusu kompe nei vienos lauztos programos visos tik legalios, arba nemokamos. Visi paveiksliukai kurieuos naudojat ir tkstu, kodu istraukos yra legalios ir nekopijuotos. Dar klausimelis, kaip isgyvena tokie projektai, kaip VLC, GOM Player, uTorrent, emule, nemokamos antivirusines, combofix, Spybot S&D, nemokami firewallai, visi nemokami offisai, nemokami zaidimai ir begale kitu projektu? Jums nepanasu, kad kurejai evoliucionuoja ir prisitaiko prie rinkos salygu? Rasot knyga OK raskit reklamos siulytoju ir ja talpinkit paciam tekste, pasidomekit gal galima gauti parama is kazkokiu ES fondu, jei jusu veikla reikalinga, moksline, moksla populiarinanti, o ne siaip soc tinklu ir delfi lygio siuksles. Rade finansavima isleiskit ir dalinkit dykai skaitmenines kopijas savo kalba, jei yra pasisekimas ir kitomis kalbomis, tapsit populiarus ir uzdirbsit ta pati. Savo idejas paskleist placiai, o ne tik tam siauram ratui kuris moka didelius pinigus, taip paskatinsit progresa. Jei as turiu obuoli ir tu turi obuoli, tai apsikeite mes turesim po viena obuoli. Jei tu turi ideja ir as turiu ideja, tai apsikeite mes turesim po dvi idejas. Jei milijonas zmoniu turi po ideja, tai apsikeite, mes turesim po milijona ideju.