Ugandoje gimė kūdikis su keturiomis rankomis ir kojomis (Video)  (5)

Ugandos Nabigingo kaimelyje gimė kūdikis su keturiomis rankomis ir keturiomis kojomis. Tėvai nuvežė jį į artimiausią ligoninę, tačiau medikai sakė negalintys niekuo padėti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mažyliui Paului Mukisai jau trys mėnesiai. Jis sveiksta po sėkmingos parazitinio dvynio pašalinimo operacijos.

Paului pagelbėti sutiko Ugandos sostinės Kampalos pediatrai, vadovaujami patyrusio vaikų chirurgo iš Mulago ligoninės Johno Sekabiros.

Apžiūrėję jiems atvežtą kūdikį jie pamatė, kad jis turi ne tiesiog keturias papildomas galūnes, išaugusias iš krūtinės, bet ir kad jo širdis bei kepenys yra ne tose pusėse. Gydytojai taip pat atrado, kad berniukas su parazitiniu dvyniu dalijosi dalį savo dubens kaulo.

Buvo nuspręsta tris mėnesius palaukti ir leisti kūdikiui paaugti, kad jis būtų didesnis ir būtų saugiau jį operuoti. Rugpjūčio 18 d. operaciją atliko trys chirurgai. Daugiau kaip tris valandas jie kruopščiai dirbo, atskirdami parazitinio dvynio dalis nuo berniuko kūno.

Vienas iš operaciją atlikusių chirurgų Nasseras Kakembo pasakojo: „Vaikui buvo padaryta pilna narkozė, ir parazitinio dvynio liemuo, turintis dvi rankas, bet neturintis nei galvos, nei širdies, buvo atskirtas nuo vaiko kūno“.

Po to buvo atskirtos dvi apatinės parazitinio dvynio galūnės. Medikai rūpestingai kontroliavo kraujavimą, o susidariusią žaizdą uždengė dirbtiniais odos lopais. Taip kūdikis neteko visai nedaug kraujo, operacija vyko be komplikacijų. Dabar, praėjus trims savaitėms po operacijos, mažylis sparčiai taisosi, ir tikimasi, kad jis visiškai pasveiks. Motina jį maitina krūtimi.

Šių metų balandį panašią operaciją atliko Kinijos medikai. Jie sėkmingai atskyrė parazitinį dvynį nuo 13 savaičių berniuko, gimusio su keturiomis rankomis ir keturiomis kojomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Jurgita Noreikienė
(11)
(0)
(11)

Komentarai (5)