Kokie nešiojami kompiuteriai genda dažniausiai?  (41)

Kokie nešiojamų kompiuterių modeliai genda dažniausiai? Šis klausimas domina tuos kurie ruošiasi įsigyti naują nešiojamą kompiuterį arba planšetę. Kaip žinia negendančios technikos nėra, bet visiems norisi, kad kompiuteris tarnautų kuo ilgiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tie kompiuterių modeliai kurie yra dažniausiai pristatomi į kompiuterių remonto servisus nebūtinai yra dažniausiai gendantys. Šių modelių yra tiesiog daugiausiai parduodama, todėl visai natūralu ir tai, kad jų daugiau atnešama taisyti. Todėl klausimas, kuris modelis dažniausiai genda yra neteisingas.

Teisinga būtų paklausti, kokie konkrečiai gedimai yra charakteringi tam tikriems kompiuterių modeliams.

Kiekvieno gamintojo kompiuteriai turi savų silpnų vietų, aiškina sugedo.lt kompiuterių meistrai.

Pavyzdžiui, kai kurie Asus modeliai dažnai į remonto dirbtuves atkeliauja su išlūžusiais maitinimo lizdais.

Acer kompiuteriai, ko gero, labiausiai perkami. Taip yra todėl, kad Acer siūlo pakankamai neblogų charakteristikų modelius už patrauklią kainą. Visa tai būtų labai gerai, jei ne "popieriniai" Acer modelių korpusai. Plastmasė, iš kurios pagaminti Acer modeliai, tikrai ne pačios geriausios kokybės, todėl laikui bėgant jis tiesiog pradeda trupėti, todėl sulūžta lankstai ir kompiuterio jungtys.

Biudžetiniai Dell modeliai pasižymi tuo, kad labiau kaista, dėl ko krenta kompiuterio darbo našumas.

HEWLETT PACKARD (HP) vienas nesėkmingas modelis ilgam sugadino HP reputaciją. Tuomet vienas iš modelių tiesiog masiškai gedo dėl broko pagrindinėje plokštėje. Šiai dienai HEWLETT PACKARD po truputį atgauna savo pozicijas rinkoje,, bet žinoma, kaip ir pas kiekvieną gamintoją yra tokių modelių, kurie turi tik jiems būdingus gedimus.

 

Lenovo - tai modelis, kuris rečiau perkamas Lietuvoje, todėl ir į remonto servisus atkeliauja rečiau. Kai kurie Lenovo modeliai dažniau už kitus analogus susiduria su pagrindinės plokštės gedimais.

MSI daugelis modelių turi labai silpnus lankstus ir silpną aušinimo sistemą - tiksliau kalbant, dažnai genda aušinimo ventiliatoriai. Su MSI yra dar viena bėda - tai atsarginių detalių trūkumas.

Samsung gamintojai labai didelį dėmesį skiria dizainui, bet mažiau kokybei. Nemažai Samsung modelių turi silpnus lankstus, taip pat kai kuriems modeliams sunkiai keičiamos klaviatūros.

 

Apie Toshiba modelius kažko gero, ar blogo pasakyti negalime, nes jų Lietuvoje parduodama labai nedaug. O iš tų, kurie parduodami, dažniausiai į dirbtuves atkeliauja dėl pagrindinės plokštės gedimų.

Apibendrinant galime pasakyti, kad labiausiai genda biudžetiniai kompiuteriai ir tai, kaip taisyklė, visai nepriklauso nuo kompiuterio modelio. Bet tai nereiškia, kad biudžetinių kompiuterių pirkti nereikia, juos reikia tiesiog tinkamai prižiūrėti. Jei kompiuterį saugosite, jis Jums tarnaus tikrai ilgai.

Kompiuterių meistrai

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Sugedo.lt
Sugedo.lt
(243)
(145)
(98)

Komentarai (41)

Susijusios žymos: