Jau greitai baldai susirinks patys? (Video)  (2)

Jei manote, kad baldų surinkimas su atsuktuvu vienoje rankoje ir gaminio instrukcija kitoje yra aiškiai ne šiuolaikinio vartotojo užsiėmimas, tai Masačusetso technologijos instituto (MIT) kūrėjai yra pasiruošę jums pasiūlyti kai ką įdomesnio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš paskutinių Amerikos inžinierių darbų tapo miniatiūrinė kėdė, turinti per šimtmečius patikrintą dizainą. Tačiau 15 cm aukščio ir pločio prototipas išsiskiria ne tik savo neįprastais matmenimis, jis gali pasigirti ir automatiniu susirinkimu.

Verta pažymėti, kad komandos „Skylar Tibbits“ specialistų ir instituto laboratorijos inžinierių sugalvota autonominio kelių kėdės dalių sąveikos tarpusavyje kontrolė su sekančia transformacija į užbaigtą produktą, nėra tiesioginė. Todėl kėdės surinkimo operacijų trukmė remiasi tikimybių teorija, o patys kūrėjai šiuo atveju yra pasyvūs stebėtojai.

Aplinka, kurioje kėdės prototipas turi galimybę pademonstruoti savo unikalias savybes, yra vandeniu pripildytas rezervuaras. Tik panardinti į skystį šeši atskiri blokai veikiami stipraus kryptingo srauto, turėtų susijungti ir tapti maža kėde. Tai įmanoma todėl, kad kiekviena iš dalių turi įmontuotą magnetą su vienintele teisinga tvirtinimo pozicija.

„Kiekvienas elementas, atsidūręs arti kitos dalies, specialių magnetinių kontaktų pagalba turi susijungti su ja tik tada, jei tai yra numatyta kūrėjų ir atitinka galutinius dizaino brėžinius“, – paaiškino vienas iš MIT projekto dalyvių.

Šešių dalių transformavimas į gatavą produktą užtruko beveik septynias valandas. Ateityje inžinieriai planuoja patobulinti metodiką tam, kad surinkti didesnius daiktus ir per mažesnį laiko tarpą.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(12)
(2)
(10)

Komentarai (2)