Belgai sunerimę: „Facebook pažeidžia mūsų teises!“  (3)

Jei sunerimsta net belgai, verta suklusti visiems: Belgijos privatumo komisija kaltina socialinį tinklą „Facebook“ pažeidžiant europiečių teises.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokia išvada skelbiama komisijos užsakymu Leveno universiteto akademikų atlikto tyrimo ataskaitoje, pranešė BBC.

Anot tyrimo autorių, painūs „Facebook“ privatumo nustatymai apsunkina vartotojų galimybes tinkamai valdyti savo asmeninius duomenis. Be to, socialinis tinklas nesuteikia pakankamai informacijos apie tai, kaip „Facebook“ surinkta informacija apie vartotojus yra naudojama reklamose.

„Facebook“ atkerta esantys įsitikinę, kad svetainės taisyklės su įstatymais neprasilenkia.

Reikalauja aiškumo

Ši ataskaita buvo sudaryta atsižvelgiant į šių metų sausį įsigaliojusius naujus „Facebook" taisyklių pakeitimus. Ataskaitos autoriai pastebi, kad pokyčiai nebuvo drastiški ir tik patvirtino tai, kuo socialinis tinklas užsiima jau senokai.

Įvertinę atnaujintas taisykles, akademikai konstatavo, kad „Facebook“ pažeidžia Europos teisę, valdydama:

* kaip renkami duomenys apie žmones;

* kas yra atliekama su šia informacija;

* kaip žmonėms pranešama apie šias praktikas.

Ataskaitoje pabrėžiama, kad „Facebook“ nustatymai yra pernelyg sudėtingi, dėl to žmonėms keblu priimti teisingus sprendimus ir būti tikriems, jog jie neatskleidžia privačių duomenų. Vartotojai turėtų gauti daugiau duomenų apie tai, kokia informacija ir su kokiomis organizacijomis buvo pasidalinta.

Socialinio tinklo atstovai teigia, kad pakeitimų tikslas ir buvo suteikti daugiau aiškumo bei paprastumo vartotojams. Be to, naująsias taisykles įvertino Airijos duomenų apsaugos priežiūros pareigūnai, kurie užtikrino, kad jos neprieštarauja Europoje galiojantiems teisės aktams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(15)
(0)
(15)

Komentarai (3)