Programišius panoro ginti Lietuvos kibernetinę erdvę: ar leis?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2015-02-27 12:39
Kvailas požiūris. Dar durnesnis požiūris, kad nesamdys kietų, o taupys ir turės 18 prastų, 8 iš jų totaliai žali, 8 greičiausiai nelabai supranta kur dirba, 2 supranta, bet protu neblizga. Geriau tada pasamdai 6 ir išleidi tą patį fondą.
1337 2015-02-27 15:04
FTB užmerkė akis į "zero drug use policy" kad tik surinktų kuo geresnę hakerių komandą, privatus verslas daro tą patį, tik va mūsiškiai išdidžiai laikosi įstatymo raidės... Žinant darbinimo valstybės tarnyboj praktiką, tos vietos greičiausiai ne taip ir prastai apmokamos ir saugomos saviems žmonėms
Stipa 2015-02-27 22:00
Nu jo runkelių kraštas, seime gali dirbti vagys, o... vienu žodžiu nėra žodžių.
Bobinux 2015-02-28 10:35
Debilai. Tik tiek galima pasakyti, po sito straipsnio. Aisku, kad sunku butu pritraukti patyrusiu ir geru su valstybiniais atlyginimais, bet dar taip uzblokuoti, kad "mums "nedoreliu" nereikia". Eiliniai saugumo specialistai ruosiami tik magistranturos studijose, nera bakalauro, kuris kazkiek is tikruju padoriau suteiktu saugumo tinklo technologiju ar OS, aparaturos veikimo ziniu parupintu, kad galetu dirbti saugume/arba buti programisiumi (kalbu apie aukstaji issilavinima), o realiai ir magistrantura pabaige, vargu ar tokio lygio informatikai nera susigunde uzsiimti kokia veikla atitinkama sioje srityje. Bene visi pasaulyje e. saugumo srityje dirbantys yra sake ta pati: "kokio galo idarbinti is knygu kazka zinanti, kai gali pasamdyti is patirties tikrai zinanti". Zodziu, politinis debilumas persiduoda ir i kibernetines erdves gynima.
rndbit 2015-02-28 11:05
ITs tudijos tokios Lietuvoj kad ir su bet kokiu diplomu reliai toje srityje tik ką iškeptas studentas bus žalias. Reikia praktinės patirties kuri gaunama per praktinį darba. Kitaip tariant geriausi bus savamoksliai. Na o dėl kandidatų.. Tiesiog savo CV nereikia savęs inkriminuoti. Jei žinai kaip vykdomi įsilaužimai tai nereiškia jog tu tai darei nelegaliai. Gal tu tiesiog to mokeisi tau priklausančiame paties sukurtame testiniame tinkle. Užtenka pasakyti "galiu" o ne "dariau"