Viešasis transportas Švedijoje: puikios pamokos Lietuvai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rwc 2015-03-01 22:30
Komunalkės komendantui seniai sakiau: parkavimasis po balkonais turi kainuoti. Neturi mažamečių vaikų, neslaugai invalidų? 50 eurų į mėnesį.
- 2015-03-01 22:37
O kodėl toks piktas? Gi daug kur nėra kitokio būdo statyti, kaip tik po balkonu
rwc 2015-03-01 23:09
važinėti viešuoju transportu. Tik kad jo sistema mūsuose nesiorientuoja į „normalius“ žmones. Klasikinis pavyzdys - vienas kandidatas į Kauno merus, kas antrame „Laikinosios sostinės“ numeryje besipuikuojantis, neva apžiūrėjęs tai Hamburgo, tai Hongkongo autobusus. Bepiga: per viešbučio langus aš irgi visokių autobusų mačiau. Va, tegu tas kandidatas mėnesį pasivažinėja... Iš Domeikavos į Petrašiūnus ar panašiai.
kestutisz 2015-03-01 23:45
Prie ko čia "gėda" - nepatogu ir tiek - lėta ir purvina. Ir nereikia skiesti kaip čia dabar pirma atsisakom asmeninio transporto (kaip nors žiauriai apmokestinus) ir gal gausim stebuklingą dovaną - geresnį visuomeninį. Visuomeninis nežinau kiek metų nė kiek negerėja (ai ne, jau buvo gerumo pikas - mikriukai, bet išnaikinti, nes per daug akis badė), net ir sugrūdus visus bėdžius į jį tos pačios Škodos važiuos dar šimtmetį. O turtingesniųjų autonominės mašinos prisiparkuoti nuvažiuos "kur nors" pačios (arba važinės ratais), arba tiesiog gyvens sau ramiai garažiuke prie nuosavo namo už miesto (nes miestas, ypač daugiabučiai, visgi ir yra visų pirma pigesnio pragyvenimo zona, o ne kažkokia vertybė)
rwc 2015-03-02 00:16
. Kur mano krepšinio aikštelė? Kur futbolo? Niekas nemačyjo - ir plytas per balkonus mėtėm, ir padangas badėm, kol vienąsyk pensininkė 7 aukšte neiškepė, nes gaisrininkai nerado kaip privažiuot. Nuo tada pradėjom žymėti parkavimo vietas, iš namo lėšų. Ar būtina žmogų palaidoti, kad akys atsivertų? Ne pas façon? Važinėkit taksais, kad tokie bagoti. Lėta - taip. Nes autobusais važinėja niekur neskubantys pensininkai. Purvina ir smirda? Taip, nes besiderinant prie tų pačių pensininkų greičiau porą km. nukulniuoti iki reikiamo maršruto ir darbe ar univere nusimaudyti bei persirengti, nei kombinuoti persėdimus. Keywordas: kritinė masė. Važinėkim dažnai ir pastoviai, tada ir mūsų balsas dangun nueis.
kestutisz 2015-03-02 15:03
Matai, aš važinėjau daug ir pastoviai - niekas negerėjo. Net teises išsilaikiau ir nevažinėjau po to bent 5 metus - irgi negerėjo. Įsigijau pirmą kibirą - pradėjo gerėti ženkliai, tiesiog neįsivaizduojamai. Prisidės daugiau mokesčių - sukandęs dantis naudosiu mažiau kitų paslaugų/prekių. Aišku tie sumokėti pinigai kaip visada sukris vien pačių mokesčių administravimui (pvz parkomatam bei apie juos besišlaistantiem gavrikam), naujų vietų įrengta nebus (parkomato pastatymas buvusioj lasivoj vietoj tai čia ne vietos įrengimas), bet už tai net neturintys mašinų bus laimingi vien todėl, kad jas turintys mokės už jas dar daugiau (lygtais dabar nesumoka akcizų daugiau nei pusės kuro kainos)