Žiupsnelis Paryžiaus Emyratuose – „Louvre Abu Dhabi“ (Foto)  (0)

Išskirtinio architektūrinio grožio muziejus „Louvre Abu Dhabi“ jau greitai taps puikiu fonu meno kūriniams, kuriame jie bus eksponuojami.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Garsaus architekto Jeano Nouvelio suprojektuotas pastatas šiuo metu yra dar tik statomas Saaydiyat (Laimės) saloje Jungtinuose Arabų Emyratuose. Tai bus pirmasis pasaulinio meno muziejus arabiškame pasaulyje, skelbia Mymodernmet.com. Kaip ir galima spręsti iš pavadinimo, „Louvre Abu Dhabi“ bus Paryžiuje veikiančio Luvro muziejus-satelitas. Mintis buvo ne sukurti originalų muziejų, bet perkelti garsiojo muziejaus istoriją ir reputaciją iš Paryžiaus į sparčiai modernėjantį Arabijos pusiasalį. Naujajame muziejuje šviesa vaidins ypatingą vaidmenį. Kupolo formos stogas bus specialiai „iškarpytas“, kas leis į pastato vidų skverbtis šviesai ir kurti įdomiausius šešėlius. Be natūralios šviesos, muziejuje bus įrengti ir „Luxiona“ kompanijos gaminami šviestuvai. Visa tai pabrėš griežtos kvadratinės formos, kurios taps ne tik integralia interjero dalimi, bet ir atrodys kaip skulptūros elementai.

„Louvre Abu Dhabi“ muziejaus plotas sieks beveik 750 kvadratinių metrų: 185 kvadratiniai metrai bus skirti nuolatinėms ekspozicijomis, o likęs plotas – laikinoms parodoms.

Muziejaus statybos buvo pradėtos 2009 metais. Atidarymas buvo atidėtas kelis kartus. Dabar planuojama, kad statybos baigsis dar šiais metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai (0)