Kitas Marso tyrimo etapas – su robotais sraigtasparniais (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Finalfour 2015-03-11 15:02
Kai pagalvoji...viena salis kuria marseigius su helikopteriu robotu zvalgu ant virsaus (kaip is to fantastinio filmo apie "Red planet"), kai tuo tarpu neseniai kitos salies supuves paskutinis PRG palydovas nustojo funkcionuoti....
bahuriux 2015-03-11 20:36
Nu jo, kai pagalvoji, dar giliau, tai dar kita maza valstybe neseniai paleido savo nykstukini palydova (su ne savo raketa neseja) ir tuo labai didziuojasi ir ta padare tik pernai. Turint galvoj, kad ta nevykeliu salis kuriu raketu ispejomo sistema nustipo siemet, kurie pakele zmogu i orbita pries 53 metus ir ta padare su praktiskai vos ne su lempine elektronika ir rankiniu valdymu, tiesiogine prasme, tai BBZ ka ir galvoti.
kestutisz 2015-03-11 23:18
Tai jei tikrai būtų didelis tikslas kažką pakelti į orbitą (na lauktų kažks didžiulis prizas viršijantis projekto savikainą) tai ir mažos šalys galėtų kooperuotis, ir pakeltų. Dabar tik nebent didelės šalys kaip JAV/kinija/Indija(?) galbūt turi motyvacijos kurti (o ne pirkti) technologijas (net nelabai sėkmingai išleisti pinigai lieka vistiek šalies viduje). Tik, kad nelabai kas nuo tų laikų ir sugalvota ką apart prabangaus kosminio turizmo daugiau išspausti iš žmonių kėlimo (juos dar ir nuleisti reikia). Hadfield'o Space oddity koveris man aišku labai patiko, bet ar net TKS'e tikrai reiktų žmonių visgi klausimas... Trūksta didelio šuolio technologijoje, kad žmones išvis vertėtų kelti į orbitą - jei ne lengvo ir greito patekimo į kitas planetas tai bent didelio miesto orbitoje (bet ir tai - konstruoti Dysono sferą dar nėra didelio poreikio )