Galaxy S6 ekranas pripažintas geresniu už iPhone 6  (9)

Už ekrano kokybės monitoringą atsakingas kompanijos DisplayMate atstovas Raymond Soneira pareiškė, kad Samsung Galaxy S6 ekranas yra geriausias, kokį tik gali turėti išmanusis telefonas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis Samsung flagmanas su 5,1“ Quad HD Super AMOLED ekranu tapo tik antru išmaniuoju telefonu po planšetofono Galaxy Note 4, kuris gavo įvertinimą „Very Good to Excellent“ (nuo „labai gerai“ iki „puikiai").

Galaxy S6 turi 2560 х 1440 taškų raiškos ekraną, o kartu ir rekordinį taškų tankį – 577 ppi. Čia naudojamas AMOLED ekranas, kuris per metus gana smarkiai patobulėjo.

Pirmuose Galaxy S modeliuose ekranai pasižymėjo mažu ryškumu, didelėmis energijos sąnaudomis, o pernelyg atspindima šviesa apsunkindavo jų naudojimą lauke.

Galaxy S6 ekranas naudoja taškų išdėstymo technologiją PenTile, todėl atskirus taškus vargu, ar pavyks įžiūrėti net ir labai norint. Samsung savo programinėje įrangoje naudoja tris atvaizdavimo režimus (lyginant su vieninteliu iPhone 6): prisitaikantį, foto ir bazinį.

Ekrano energetinis apetitas taip pat labai mažas: Galaxy S6 atveju jis sudaro 0,65 W. Palyginimui: Galaxy S5 – 0,82 W, tuo tarpu iPhone 6 – 1,52 W. Tiesa, Samsung flagmanas nusileidžia iPhone 6, kalbant apie maksimalų ryškumą – 348 cd/m² prieš 566 cd/m².

Galaxy S6 buvo lyginamas su iPhone 6, atsižvelgiant į kontrasto lygį, spalvų atvaizdavimo tikslumą ir matymo kampus. Šiuose testuose Samsung flagmanas pripažintas nugalėtoju.

FACEIT. LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(26)
(3)
(23)

Komentarai (9)