Siūloma griežtinti vairuotojų sveikatos patikrą Lietuvoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Broniusg 2015-03-14 11:56
Tikrins tam pasirengę psichologai. Na, na.. „Vakar lankiausi pas psichologą. Papasakojau savo gyvenimą... Verkė, verkė vos nuraminau..“
Robkinas 2015-03-14 12:24
Labiausiai neatsistebiu tais momentais, kai kas nors tave aplenkia ir iškart suka į nuvažiavimą dešinėn. Lyg negalėjo pakentėt porą šimtų metrų pavažiuot iš paskos ir nedarydamas avarinių situacijų nusukti dešinėn. Tokie veikėjai man sukelia įtarimų, kad yra šiek tiek psichinių sutrikimų.
Heksogenas 2015-03-14 13:04
Žinant kaip vyksta tos patikros tai šūdo verti siūlymai, tik pinigams palupikauti. Sugrieštinus patikrą brangs ir patikra. Kaip patikra vyksta visi žino. Nueini sumoki pinigus ir gauni štampą. Na geriausiu atveju pas akių gydytoja nusiunčia.. Kai aš ėjo tai žiūri su akiniais sako: Danžnai tikrinies? Atsakiau kad jo, tai sako ok, kurias kategorijas nori? Sudėjo štampus ir baigtas reikalas... Įdomu kaip psihologiją patikrinti reik, kai nėra specialistų? Plius kas bus jei nepraeisi patikros? Nuvažiuos kitur ir kitur praeis..
Simplicity 2015-03-14 13:12
Tai taip, pradėkim problemas spręst nuo antro galo. Taip išeina, kad senjorai su pakalkėjusiom smegenim yra didesnis blogis keliuose už tuos, kurie kasmet po keliskart girti pakliūna, nesumokėtas baudas dešimtimis tūkstančių skaičiuoja, o vairuotojo pažymėjimo gyvenime nėra net turėję. Visokie Radzevičiai ir į jį panašūs gatavi sėda prie vairo, perėjose traiško žmonės ir atsiperka baudomis ir lygtinėmis bausmėmis, bet valdžios galvos eismo problemas pradeda spręsti nuo medicininių komisijų griežtinimo. (Lyg jie būtų pajėgūs sukontroliuot visų valstybinių ir privačių klinikų veiklą.)
arimanas 2015-03-14 13:22
Na pastebejau kad Lietuvoje labai daug sugrieztinimu atsirado, vien apribojimai, dabar del sveikatos. Taigi jeigu dazniau reikes tikrintis, taigi moketi teks pinigus uz kai kurias gyd. paslaugas. Lietuviu algos matomai labai dideles, europiniai atlyginimai. Vaikus vos ismaitina seimos, vos sugeba i geresni universiteta isleisti. tai ka kalbeti apie automobilius ir jiems pinigu tuoj nebeuzteks.
Arns 2015-03-14 13:24
Pritariu Simplicity minčiai, kad bėda ne vairuotojų sveikatoje ar psichologinėje būklėje (ta pati gali labai greitai pakisti sužinojus apie artimojo nelaimę, apie atleidimą iš darbo ar pan), o būtent atsakomybėje už padarytus darbus. Niekas nesijaučia kaltas viršydamas greitį, nesustodamas prieš perėją (ar joje sugalvoti lenkti sustojusiuosius), be problemų leidžia girtiems ar nuo narkotikų apsvaigusiems pažįstamiems važinėti iki jie kur paklius. Jau nekalbant kad neturintieji teisių ar jas jau senai policijos seife laikantys dešimtis kartu įkliūna ir jiems toliau leidžiama terorizuoti visuomenę.
Ketleris 2015-03-14 15:10
Iš 100 5 atmes, bus geriausiu atveju 1 tikrai psihologiškai nestabilus keliantis grėsmę, bet kitiem 4-iem bus sugriautas gyvenimas, jei žmogus kvailesnis jo nepriims universitetas, nes grieštinam įstojusiuosius, fūristu jo ir nepriims nes neatitinka popieriuos standartų nors tie daktarai nemato kaip iš tikrūjų jis vairuoja. Belieka tik dektinę atpigint irgyvensim kaip Rusijoj, kas mūsų vaikų anūkų laukia. Aš pats gavau galimybę susidurt su dešimtimis žmonių turinčių apribojimus dėl negalios, toki žmonės važinėja atsargiai ir pagal taisykles, o visiškai sveiki žmonės visada sau leidžia viršiti greitį ir pažeidinėti taisykles.
Arthuras 2015-03-14 19:21
Nereiškia, kad senjoras su užkalkėjusiom smegenimis nuo to pasidaro mažiau pavojingas. Vairuoti turi tik tie, kurie geba tą daryti saugiai ir nekliudydami kitiems. Visi kiti, nesvarbu dėl kokių priežasčių, vairuoti negali. Ir turime visais būdais tą bandyti užtikrinti.
Simplicity 2015-03-14 20:06
(?), kuri iš kraštinės dešinės juostos pėsčiųjų perėjoje vos ant pėsčiųjų neužlėkė. Taip, kad med. komisijos griežtinimas jokio juntamo efekto neturės, nes yra nukreiptas į tą vairuotojų grupę, kuri eismo saugumui kelia nykstamai mažą grėsmę.
immortallt 2015-03-15 00:10
Pradžiai galėtų pasirūpinti, kad tiems, kuriems atimta teisė vairuota nedrįstų daugiau vairuoti. O girti žudikai keliuose išnyktų, nes bausmė būtų adekvati nužudymui. Tiesa, už nužudymą pas mus skiria ant juoko.
HardAxe 2015-03-16 09:01
nu va, dabar narkologinio įskaita atleis nuo kariuomenės, bet iškart atims teisę vairuoti tuoj dirbt turėsim iki 70m, o vairuot leis iki 60