Įmonės vis dažniau pasako griežtą „Ne“ Android mobiliesiems įrenginiams  (18)

Darbuotojai vis dažniau savo darbo vietose nori naudoti savo išmaniuosius telefonus, tačiau nemažai kompanijų tokiems bandymams pasako griežtą „Ne“, jei tai Android mobilūs įrenginiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pagrindinė neigiamo nusistatymo Android telefonų atžvilgiu priežastis – ši operacinė sistema pasižymi labai didele fragmentacija, taip pat egzistuoja gausybė saugumo sistemos spragų, kurios lieka nepašalintos metų metus, ir nepanašu, kad kas nors tuo apskritai užsiims. Rinkoje yra daugybė išmaniųjų telefonų su skirtingomis Android versijomis ir skirtingomis vartotojo sąsajomis bei programėlėmis, kurios labai apsunkino kompanijų infrastruktūrą prižiūrinčių administratorių ir programuotojų darbą. Meškos paslaugą Android platformai padarė ir tai, jog Google neseniai pareiškė nešalinsianti saugumo sistemos spragų sistemose, kurios turi 4.3.1 Jelly Bean ir senesnę versiją, o tai sudaro net 65% visų Android išmaniųjų telefonų.

Natūralu, kad savo infrastruktūros saugumu besirūpinančios kompanijos padarė atitinkamas išvadas, atkreipdamos dėmesį ne tik į Apple iOS, bet ir į Microsoft Windows Phone, kuri po Windows 10 pasirodymo pasiūlys dar glaudesnę integraciją tarp asmeninių kompiuterių ir mobilių įrenginių.

Vienas iš stambios kompanijos atstovų, panorėjęs likti anonimu, gana paprastai paaiškino draudimą naudoti Android įrenginius vidiniame tinkle: „Mes tiesiog negalime susidoroti su daugybe Android įrenginių ir programėlių mūsų tinkle. Mes su malonumu palaikome iOS 8.x ir Windows Phone 8.x, taip pat programėles iš jų parduotuvių, ir tai viskas!“.

Be to, Google Play Store gana dažnai randamos kenkėjiškos programėlės. Jos šalinamos, tačiau Google negali sukontroliuoti tūkstančių alternatyvių Android el. parduotuvių, kuriose kenkėjų dar daugiau. Galiausiai Android yra vienintelė mobili platforma, kuri turi aktyvų botnetą su milijonais įrenginių, kurių vartotojai net neįtaria, kad turi kenkėjų.

Tokie ribojimai nedžiugina darbuotojų, mat Android telefonų pasirinkimo galimybės nesulyginamai didesnės už iOS ir Windows Phone kartu sudėjus. Galite įvertinti patys - tolesnėse nuorodose vien tik Lietuvos prekyboje esantys Android išmanieji, iOS išmanieji ir Windows Phone išmanieji.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(21)
(13)
(7)

Komentarai (18)