Windows 10 taikys režimą, kurio bus neįmanoma išjungti?  (18)

Kompanija Microsoft atskleidė daugiau informacijos apie būsimą operacinę sistemą Windows 10. Naujausi duomenys leidžia teigti, kad vartotojai, norintys naudoti kelias operacines sistemas (arba apskritai ketinantys atsisakyti Windows), gali susidurti su problemomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Microsoft atstovai praneša, kad Windows 10, kaip ir jos pirmtakė Windows 8/8.1, taip pat palaikys saugios įkrovos režimą UEFI Secure Boot, tačiau šį kartą situacija bus kiek kitokia. Jei anksčiau kompanija reikalavo suteikti galimybę vartotojams šią opciją išjungti, tai dabar gamintojai to daryti neprivalės. UEFI Secure Boot buvo sukurtas tam, kad kenkėjiška programinė įranga negalėtų pasikrauti į sistemos atmintį anksčiau, nei užsikrauna pati operacinė sistema. Antra vertus, nemažai Linux distributyvų vis dar nepalaiko UEFI Secure Boot technologijos, nors paskutiniu metu situaciją ir bandoma keisti. Kartu kasama duobė ir Windows 7.

Dabar OEM kompiuterių gamintojai neprivalės vartotojams suteikti pasirinkimo. Ir jei stacionariems kompiuteriams skirtų komponentų gamintojai dar gali įdiegti UEFI Secure Boot išjungimo opciją, tai nešiojamų kompiuterių atveju situacija gali būti daug prastesnė.

Ekspertų teigimu, toks Microsoft žingsnis leis ne tik padidinti Windows sistemų saugumo lygį, tačiau gali padidinti ir pajamas: pavyzdžiui, už prieigą prie binarinių failų teks susimokėti $99. Visa tai gana gerai siejasi su naujai priimta Microsoft strategija, kai Windows licencijos tarsi tampa nemokamos, tačiau užsidirbama iš paslaugų.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(52)
(13)
(39)

Komentarai (18)