Susirgę pirmiausia pagalbos ieškosime „Google“?  (0)

Medicininė programa „Google Health“ netapo populiari, tačiau paieškos milžinė nusprendė griebtis kito – patogesnio būdo suteikti informaciją apie sveikatos problemas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tam bus panaudota „Žinių tinklo“ (Knowledge Graph) intelektuali informacijos įvairiais klausimais duomenų bazė.

„Google“ vartotojai susiduria su „Knowledge Graph“ ieškodami informacijos apie žymius žmones, istorinius įvykius ir panašiai. Jis rodomas kaip nedidelis blokas su nuotrauka ir tekstu dešinėje paieškos rezultatų pusėje. Iš tiesų tai yra milžiniška enciklopedija su trumpomis pastabomis įvairiais klausimais.

Dabar „Knowledge Graph“ ir veikia su įvairių ligų užklausomis anglų kalba. Pavyzdžiui, ieškant peršalimo simptomų parodo kortelę su paminėta sloga, nosies dirginimu, gerklės skausmu, čiauduliu ir taip pat siūlo angliškai kalbantiems vartotojams pereiti į JK Nacionalinės sveikatos tarnybos svetainę, tam kad gauti daugiau informacijos.

„Google“ taip pat pažymi, kad žinių tinklas parodys ar aprašoma sveikatos būklė yra kritinė, ar liga užkrečiama, kurios amžiaus grupės yra labiausiai imlios ligai, parodys tam tikrų negalavimų grafinę iliustraciją.

Paieškos milžinė tvirtina, kad su paslauga dirba speciali medicininė komanda ir visos įvestos informacijos tikslumas tikrinamas du kartus – tai daro pati „Google“ ir Mayo klinika. Tačiau verta prisiminti, kad šios programos tikslai yra tik švietėjiško pobūdžio – „Google“ nesiruošia diagnozuoti ligų internetu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(6)
(0)
(6)

Komentarai (0)