Norėtumėte dirbti „Google“? Susipažinkite, kuo skundžiasi jų darbuotojai  (9)

Žmonių, kurie norėtų dirbti „Google“ - daugybė. Juk kolektyvas ten itin protingas, darbo sąlygos – nuostabios, o kur dar galimybė turėti įtakos dešimčių milijonų žmonių gyvenimui... Holivudas netgi sukūrė filmą apie tai, kaip atrodo „Google“ stažuotojų kasdienybė. Bet su įmone susipažinus artimiau aiškėja, kad ne visi keliai ten rožėmis kloti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šio leidinio žurnalistai peržiūrėjo susirašinėjimą svetainėje „Quora“, kur žmonės, tvirtinantys esą esami arba buvę „Google“ darbuotojai, pasakoja apie darbo šioje bendrovėje trūkumus. Žinoma, vertinant juos reikia šiek tiek skeptiškumo, bet tuo pačius ar panašius trūkumus mini ir kiti bendrovei artimi šaltiniai.

1. Kiekvieno kvalifikacija – per aukšta jo atliekamam darbui

„Blogiausias darbo „Google“ aspektas yra tai, jog daugelis žmonių yra pernelyg kvalifikuoti savo darbui. „Google“ reikalavimų kartelė samdant darbuotojus užkelta yra labai aukštai, bet jiems tai leidžia prekės ženklo stiprumas, siūlomi atlyginimai, papildomi privalumai ir labai teigiama darbo kultūra“.

2. Darbas „Google“ lengvai tampa svarbesniu už asmeninį gyvenimą

„Dirbant „Google“ blogiausia tai, kad kol per daug nekreipi dėmesio, darbas suryja didžiąją dalį tavo laiko ir energijos. Jeigu laiko nenormuoji sąmoningai, darbas greitai tampa tavo gyvenimu“, - tikina vienas buvusių įmonės darbuotojų.

3. Jiems įdomūs tik išmatuojami patobulinimai

„Bet kokie patobulinimai, kurie nėra išmatuojami aiškiais kiekybiniais matais, yra tiesiog negerbiamas laiko gaišimas. Naudojimo paprastumas? Klaidų kiekis? Niekam tai nerūpi. Jei to išmatuoti negali, tai nieko ir nesudominsi“, - sakė buvęs „Google“ inžinierius.

4. Sunku su kolegomis bendrauti sąžiningai

„Labai sunku aptarinėti kokius nors tau rūpimus klausimus, nebent kalbiesi su draugu. Objektyvios diskusijos yra labai jau retos, nes visi įmonės darbuotojai yra tarsi teritoriniai gyvūnai, kurie nesidomi kitų žmonių nuomonėmis. Nebent tie žmonės yra vieni iš „Svarbiųjų Dievų“, – skundėsi buvęs darbuotojas.

5. Projektai nuolat nutraukinėjami be rimtos priežasties

„Neabejotinai didžiausias trūkumas man yra, atrodytų, visiškai atsitiktiniai projektų nutraukinėjimai. O dar blogiau yra tai, kad žmonės, dirbę prie atšauktų projektų, negauna užtarnautų paaukštinimų, nes nebuvo pakankamai produktyvūs“, – sakė anonimiškas komentuotojas.

6. Yra nepelnytai paaukštintų vadovų

„Žmonės būna paaukštinami į vadovaujamas pozicijas – ne dėl to, kad jie žino, kaip vadovauti, o dėl to, kad būna gudresni arba tiesiog nėra kito jų augimo kelio. Todėl egzistuoja protingų žmonių sluoksnis, kuris yra visiškai netinkamas vadovauti“, – sakė

7. Per maža darbuotojų įvairovė

„Tokį patį žmogų jie gali pasamdyti dar ir dar kartą. Ta pati patirtis, tos pačios 10 mokyklų, tokia pati pasaulėžiūra, tie patys interesai. Neperlenkdamas lazdos galiu pasakyti, kad per trejus darbo „Google“ metus sutikau 100 triatlonininkų. Tik keli iš jų buvo įdomūs žmonės“, - tvirtino neprisistatęs komentuotojas.

8. Dirbant „Google“ nepasiruošiama ateities karjerai

„Trūkumas tas, kad po kelių darbo metų gali prarasti ryšį su tikruoju pasauliu, kuriame IT darbai plėtojami naudojant atviro kodo technologijas“, - sakė buvęs inžinierius.

9. Norint išsiskirti reikia daug dirbti, bet ir to nepakanka

„Ten yra daugybė talentingų žmonių, todėl vien talentas negarantuos, kad būsite priskiriami geriems projektams, nes toje pačioje laukia ir tūkstančiai kitų ne mažiau protingų žmonių, kurie neturi ką veikti. Bet yra ir pakankamai kvailių, kad reikėtų įrodinėti, jog nesate vienas iš jų“, - sakė buvęs inžinierius.

10. Samdant „Google“ žada daugiau nei duoda

„Jei jau pradėjote darbinimosi į „Google“ procesą, derėkitės kietai, būkite reiklūs ir užsitikrinkite, kad VISKAS būtų išdėstyta raštu. „Google“ aptakiai prisižada daugybę dalykų, kurių, panašu, neduoda“, - sakė komentuotojas, kuris „Google“ dirbo net kelis kartus.

11. Svarbūs jaučiasi tik techniniai darbuotojai

„Jei jūsų veikla nėra techninio pobūdžio (t. y., dirbate pardavimų, personalo ar kokiame kitame panašiame skyriuje), labai lengva pasijusti, tarsi esate dar vienas įmonės turimas aparatas. Daugelis procesų ir taip yra tiek automatizuoti, kad, kaip jau daugelis ir minėjo, jaučiatės pernelyg geros kvalifikacijos atliekamam darbui“, - teigė vienas „Google“ darbuotojas.

12. Į laikinus darbuotojus žvelgiama kreivai

„Kaip žmogus, dirbęs „Google“ laikino samdinio pozicijoje, galiu pasakyti, kad blogiausia – tai žeminantis požiūris tų darbuotojų, kurie IŠ TIKRŲJŲ dirba „Google“. Jie mano, kad bet kas, dirbantis ne tikriesiems „Google“, kaip jie, kažkodėl yra protiškai ar moraliai žemesnio lygmens žmonės“, - sakė ilgą laiką laikino darbuotojo pozicijoje aręs komentuotojas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(60)
(12)
(48)

Komentarai (9)