Youtube atsisako įprastinės Flash Player technologijos  (3)

Vaizdų tarnyba Youtube pradėjo naudoti HTML5 vietoj Adobe Flash Player kaip pagrindinę vaizdų atkūrimo technologiją pagal nutylėjimą. Apie tai pranešė Youtube vyriausiasis techninis darbuotojas Richard Leider.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dabar naujasis formatas bus naudojamas pagal nutylėjimą naršyklėse Chrome, Internet Explorer 11, Safari 8, taip pat Firefox Beta versijose.

Pirmieji eksperimentai su HTML5 tarnyboje Youtube pradėti vykdyti dar 2010 m., tačiau tuomet technologija dar neatitiko reikiamų standartų. Pavyzdžiui, nebuvo standarto ABR, kurie leidžia keisti video įrašo kokybę, atsižvelgiant į Interneto ryšio spartą.

HTML5 leis vartotojams naudoti papildomus įrenginius, tokius kaip priedėlį Chromecast, transliuoti žaidimo procesą iš savo žaidimo konsolių Xbox One ir Playstation 4. Iš kitų privalumų – kodeko VP9 palaikymas, kuris leis vaizdo klipus pradėti rodyti 15-80 proc. greičiau.

Darbai prie galutinės HTML5 versijos buvo baigti 2014 m. spalio mėnesį. Šis standartas dar 2010 m. vieno iš Apple įkūrėjų Steve Jobso buvo pavadintas tinkamiausiu mobilaus interneto erai. Po pusantrų metų Adobe nutraukė mobilios Flash Player versijos kūrimo darbus, taip apspręsdama ir tolimesnę savo produkto ateitį.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(36)
(1)
(35)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: