Būkite atsargūs: kodėl prie "Google" būstinės Londone statinė elektra šiaušia plaukus? (Video)  (2)

Prie kompanijos "Google" būstinės Londone tvyro mįslingas statinės elektros laukas, į kurį įžengusiems praeiviams plaukai nei iš šio, nei iš to pradeda stotis piestu. Fenomeną nufilmavo ir vienas praeivis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Simonas Legrandas nutikimą prie "Google" būstinės filmavo praėjusio penktadienio vakarą. Jis tąsyk su bičiuliu Nicku tiesiog ėjo pro IT gigantės būstinę ir staiga pajuto, jo žodžiais tariant, "labai stiprų elektros lauką". Pojūtį ir potyrius vyriškis nusprendė nufilmuoti išmaniuoju telefonu.

Statinės elektros laukas praeivius veikia ne visur, o konkrečioje vietoje – tarsi jis būtų sutelktas į vieną srautą.

"Žiūrėkite, netrukus aš į tos statinės elektros srautą pamėginsiu įžengti, - vaizdo medžiagoje savo veiksmus komentuoja siužeto autorius. – Štai jums ir prašom – mano plaukai stovi piestu. Ar matyti?"

S. Legrandas pasakoja, kad įžengus į srautą, elektros laukas juntamas kaktoje, o jausmas labai intensyvus – tarsi į kaktą būtų spinduliuojamas intensyvus sutelktas statinės elektros srautas.

Nors filmuota tamsiu paros metu, praeivio plaukų šiaušimasis matyti gatvės ir gretimų pastatų žibintų šviesoje. Beje, nukreipęs telefono objektyvą į būstinės pastatą, vyrukas staiga suriko – su jo telefonu pradėjo dėtis kažkokie keisti dalykai. Toje vietoje vaizdo įrašas nutrūksta.

"Elektra mūsų nesužalojo – tik nustebino, - vėliau savo įspūdžiais dalijosi S. Legrandas. – Bet vėliau elektra suintensyvėjo tiek, kad net mano telefonas pradėjo traškėti ir liovėsi filmuoti. Jį rankoje laikęs bičiulis ranka pajuto elektros iškrovą."

Statinė elektra atsiranda dėl teigiamo ir neigiamo krūvio disbalanso objekto paviršiuje ir pasitaikius progai išsikrauna. Kas tokį statinės elektros lauko "paūmėjimą" galėjo sukelti prie "Google", nežinia. Bendrovė komentuoti šį incidentą atsisakė.

Beje, keistasis laukas prie "Google" pastato užfiksuotas ne pirmą kartą. "Reddit" vartotojas "master_poop" apie šį mįslingą reiškinį pasakojo dar pernai. Tiesa, jam pajutus statinę elektrą suskaudo dantis ir iš nosies pasipylė kraujas.

Tąkart buvo iškelta versija, jog statinės elektros lauką galbūt generuoja netvarkinga elektros laidų linija po žeme. Tačiau Jungtinės Karalystės elektros sistemą prižiūrinčios įmonės "UK Power Networks" darbuotojai vietovę apžiūrėjo ir gedimų nenustatė. Taip pat spėliojama, kad dėl statinės elektros ypatumų gali būti kaltas statinio dizainas.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(31)
(12)
(19)

Komentarai (2)