Naudingi patarimai turintiems „Android“ išmanųjį telefoną: kaip su „Google“ sudaryti lankytų vietų žemėlapį (Video)  (0)

Kol vieni paranojiškai bijo ir saugo savo privatumą skaitmeninėje erdvėje, kitiems daugybę diskusijų sukėlusi tema, jog „Google“ seka kiekvieną mūsų judesį, jei tik turime „Android“ išmanųjį telefoną, pasirodė ne tik įdomi, bet ir visai naudinga. Būtent antrajai grupei žmonių netrukus atsirado įrankiai, iš šių surenkamų „Google“ korporacijos duomenų galintys išpešti dar daugiau naudos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Google“ vidinis lankytų vietų istorijos įrankis žemėlapyje gali atidėti tik taškus, kurie neva atitinka lankytas vietas. Vis dėlto geriau paanalizavę pastebėsite, kad taškai dažnai neatitinka jūsų tikrųjų buvimo vietų, kadangi dažniausiai yra atidedami remiantis arba judriojo ryšio bazinių stočių, arba prieigos taško prie kurio buvote prisijungę informacija.

Dėl šių netikslumų „Google“ korporacijos įrankis praranda šiek tiek žavesio, kadangi ilgalaikėje perspektyvoje lankytų vietų istorija neteikia jokios naudingos informacijos – juk ji nėra tiksli. Būtent siekiant eliminuoti šią problemą ir buvo sukurtas papildomas trečiųjų šalių įrankis „Location History Visualizer“, kuris remdamasis korporacijos surinktais duomenimis, žemėlapyje atideda ne taškus, bet tiesiog sukuria interaktyvų „temperatūrinį“ žemėlapį. Kitaip sakant vietos, kuriose būnate dažniausiai žemėlapyje pažymimos raudona spalva, o proporcingai mažiau lankytinos – kitomis spalvomis.

Jeigu norite išbandyti šį įrankį, pakanka apsilankyti oficialiame „Location History Visualizer“ tinklalapyje bei ten įkelti iš „Google Takeout“ eksportuotus lankytų vietų istorijos duomenis.

Apsilankius „Google Takeout“ pastebėsite, kad turite galimybę eksportuoti daugybę įvairių „Google“ paslaugų duomenų, tačiau šiuo konkrečiu atveju yra reikalingi tik „Vietų istorija“ (angl. Location History) duomenys. Taigi patariame visų kitų duomenų eksportą atšaukti bei žalią varnelę palikti tik ant „Vietų istorija“.

Toliau pakanka paspausti „Kitas“ (angl. Next), o tada nekeitus jokių nustatymų – „Sukurti archyvą“ (angl. Create archive). Po šio veiksmo belieka palaukti keletą minučių, kol bus sugeneruota individualių lankytų vietų istorijos duomenų rinkmena. Ją galėsite parsisiųsti (papildomai reikės įvesti „Google“ paskyros slaptažodį) tame pačiame naršyklės lange paspaudę „Atsisiųsti“ (angl. Download).

Kadangi parsisiųsta rinkmena bus suglaudinta, ją reikėtų išskleisti turima programine įranga (pavyzdžiui, „WinRAR“, „WinZip“ ir pan.). Išskleistame aplanke rasite rinkmeną, kurios pavadinimas bus Vietoviųistorija.json (angl. LocationHistory.json) – būtent ją reikėtų pasirinkti ir įkelti į anksčiau atvertą „Location History Visualizer“ tinklalapį. Tai atlikti paprasčiausiai galima tiesiog Vietoviųistorija.json rinkmeną nutempiant į atidarytą „Location History Visualizer“ tinklapio naršyklės langą.

Štai ir viskas! Pats laikas pradėti analizuoti kur kas informatyvesnį interaktyvų „temperatūrinį“ lankytų vietų istorijos žemėlapį. Na ir dar vienas visiems aktualus pastebėjimas... Iš jūsų asmeninio kompiuterio į „Location History Visualizer“ įkeliamas failas nėra siunčiamas į jokius nutolusius serverius. Kitaip sakant pasinaudojant interneto naršyklių šiuolaikinėmis funkcinėmis galimybėmis, visa informacija interaktyviame žemėlapyje yra atvaizduojama ir apdorojama tiesiog lokaliai, t.y. jūsų kompiuteryje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(1)
(16)

Komentarai (0)