Naujas Google X projektas: moduliniai ekranai  (1)

Verslo leidinys The Wall Street Journal, remdamasis iš anoniminių šaltinių gauta informacija, teigia, kad padalinys Google X, kuris užsiima eksperimentiniais projektais, šiuo metu dirba prie modulinių ekranų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Google mokslininkai šiuo metu intensyviai darbuojasi prie nedidelių ekranų, kurie galėtų būti apjungiami į vieną sistemą, taip suformuodami didelį ekraną.

Projekto vadovu paskirta buvusi Masačiusetso technologinio instituto (MIT) profesorė Mary Lou Jepsen, savo laiku inicijavusi sėkmės nesusilaukusį projektą „One Laptop Per Child“, kuriuo norėta aprūpinti neturtingų šalių vaikus ypač pigiais nešiojamais kompiuteriais.

Kaip pažymi naujausio Google projekto dalyviai, didžiausia „modulinio‘ ekrano problema išlieka programinė įranga, kuri leistų atvaizduoti paveiksliuką be jokių „siūlių“. Kuriame etape šiuo metu yra mokslininkai, nepranešama.

Šaltinis pažymi, kad Google X projektai akcentuoja inovacijas, o ne galimybę gauti komercinės naudos. Kai kurios iš naujovių, pavyzdžiui, bepiločiai skraidantys kurjeriai, apskritai gali nepamatyti dienos šviesos. Tokiu būdu, moduliniai ekranai taip pat gali likti tik kaip perspektyvi technologija.

Tarp sėkmingiausių Google X projektų galima paminėti bepiločius Google automobilius, papildytos realybės akinius Google Glass, diabetikams skirtus kontaktinius lęšius, stratosferoje skraidančius oro balionus, kurie gali aprūpinti Interneto ryšiu atokius Žemės kampelius ir t.t.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(1)
(5)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: