Nuomonės: kodėl Lietuva privalo būti pasirengusi Rusijos užpuolimui?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

exlibrisas 2015-03-27 17:07
„Putinas mano, kad NATO valstybės negins, jo manymu, tokių nesvarbių šalių, bijodamos sukelti branduolinį karą“ Taip, manau, ir atsitiktų greičiausiai.
Rukis 2015-03-27 17:26
Taip mano tik geopolitikos neišmanantys idiotai Atleisk, jei įsižeidžiau, bet tai tiesa.
vyckas 2015-03-27 19:57
Jei rusija užpultų Lietuvą rizikuodama karu su NATO, tai gal šis žemės lopinėlis ir nėra toks nesvarbus.
Katė 2015-03-28 09:11
Skatinam, skatinam,toliau skatinam karo propagandą, depresiją, baimę, siaubą. Kita vertus, o kas pasikeis rusams okupavus Lietuvą? Šiandien Lietuvos valdžioje Putino bendramoksliai, bendražygiai, bendrapartiečiai. Vadinasi, niekas nepasikeis.
sielinas 2015-03-28 09:48
Pasidalins į sąjungas ir organizacijas ir niekas nieko nepuls. nebesvaikit. jei NATO blokui nepriklausytume tai dar gal ir tikėtinas Ukrainos scenarijus. Bet militaristinės organizacijos privalo loti, kad pasiimtų pinigus pasinaudodamos Ukrainos nelaime.
slack 2015-03-28 10:19
jau senai buvo aišku, kad Rusija nori turėti Baltijos šalis. Kai buvo įkurta euroazijos sąjunga. Turbūt gynybai labiausia turėtų būti pasiruošusi Latvija. Manu puolimas pirmiausia turėtų būti per kultūrą, pvz muziką,kalbą,simbolius...
Marius.brn 2015-03-28 10:45
Finansavimą komentarams nutrauks, nes nebeliks poreikio.
Simplicity 2015-03-28 11:21
Gal baikit triest miltais komentaruose... Lietuva priklauso ne tik NATO, bet ir Europos Sąjungai. Užpult kurią nors iš Pabaltijo šalių, tai tas pats kaip paskelbti karą iškart abiems: ES ir NATO. Žalių žmogeliukų variantas Pabaltijyje irgi nepraeis, nes tokie greit bus sugaudyti ir likviduoti. p.s. Šiandieninė purvasklaida rašo tik apie papus, karą ir kas ką nužudė, nes tai labiausiai aptarinėjama ir yra parduodama daugiausiai reklamos.
Rukis 2015-03-28 13:14
Gyvenai Rusijoje? Ar bent joje buvai? TAI IR NESKIESK ČIA ŠŪDAIS, žemo IQ žmogysta.
Arthuras 2015-03-28 19:02
Kiek galima daryti karą?.. Tiksliau kiek politikai ir žiniasklaida gali tai daryti?.. Mane jau pvz. vimdo.
Rukis 2015-03-28 19:20
Kiek galima daryti vėžį? Kiek tik įsijungi apie sveikatą kalbančius, vis vėžys ir vėžys. Kiek gi galima. Mane jau vimdo.
slack 2015-03-28 20:44
nuolatinis kalbėjimas apie karą, tik kelia paniką ir nerimą. nematau jokios naudos. Manau tai daro žiniasklaida dėl reitingų.
SaMaras 2015-03-28 21:47
Ukrainoj karo nėra.. dvi bobutės prie larioko dėl vienarankio senuko susikibo o ta purvasklaida rėkia kad tik tos reklamos parduot..
Rukis 2015-03-28 23:09
Tu gal dar ir Rytų Ukrainoje buvęs, ten kur "karo nėra"? Spėju kad ne.
Arthuras 2015-03-29 13:09
Tas nuolatinis kalbėjimas yra viso labo žiniasklaidos bandymas užsidirbti pinigų ir nieko daugiau! Politikai irgi tą patį dar grynai dėl populistinių paskatų - daug jaunimo dabar jau pasiryžę plikomis rankomis patys pirmi okupuoti Rusiją, todėl visi pareiškimai labai kelia reitingus. O realiai situacija yra kitokia. Taip, tikimybė yra, jog Rusija gali sugalvoti atkurti Sovietų Sąjungą. Bet kad taip tiesiog ims ir įeis bet kurią minutę, dieną, mėnesį dabar - neįtikima. Niekaip. Nesakau, kad nereikia ruoštis, bet tokių trydos apimtų sprendimų, kaip kad su šauktiniais - neturėjo būt. Tiesiog turėjo būti pastoviai palaikomas profesionalios kariuomenės lygis. O dabar - šikam, kaip mergaitės. Karas, karas, tuoj mobilizaciją paskelbs... O tas karo eskalavimas neša Lietuvai tik NEIGIAMAS PASEKMES. Koks investuotojas investuos į valstybę, kurioje visi laukia karo?.. Kas gali investuoti, kai situacija dirbtinai daroma nestabili, keliamas chaosas?.. Visi gyvens kaip gyvenę, o mes būsime sau pasidarę nemalonumų... Ir nereikėtų Lietuvos lyginti tiesiogiai su Rytų Ukraina - ten visiškai kitokios sąlygos. Absoliučiai. Ukraina nėra ES, nėra NATO, Rytų Ukrainoje vieni rusai, kurie palengvina visus tuos veiksmus. Galų gale tai yra artimos Rusijos įtakos zonos. Lietuvoje situacija kitokia.
Arns 2015-03-29 14:38
Oi, žinom tave Ruki, tau amžinai kyla klausimų kodėl planuojama pirkti ne 20-50 haubicų, kad reikia keliasdešimt tankų, reikia patiems gamintis bepiločius, patiems gamintis raketines sistemas ir net nusipirkti naikintuvų... Manau labai jau neadekvačiai vertini kas yra kas, kariuomenė tikrai nėra lygu valstybei, nuolatinis karinis pasirengimas eskaluojamas taip kaip ko gero tik Š.Korėja besielgia. tas pats Izraelis daug normaliau išsprendęs visas problemas ir nepaisant nuolatinio padidinto pasirengimo karui, toli gražu neplauna piliečiams smegenų bet kokiais melais, yra reikalas, pasakoma kaip ir kas. Kaip jau paminėjo Arthuras, didelė isterija neigiamai atsiliepia investicijoms iš užsienio, neapgalvoti sprendimai menkina ekonomiką (šauktiniai ne tik patraukia daug iš darbo rinkos žmonių, bet ir priverčia padidinti paskolų palūkanas jaunesniems žmonėms (gi reikia įtraukti nuostolius jei būs pašauktas žmogus), jaunesni žmonės mažiau bus patrauklūs darbo rinkoje), be to visa isterinė padėtis įrodyta jog mažina gimstamumą(netikrumas dėl ateities, ekonominio pagrindo neturėjimas vėlina šeimų kūrimą, pasiruošimą sulaukti atžalų)... Lietuvoje beprasmis pavojaus kurstymas jau pavojingai ilgai užsitęsė.