„Facebook“ pokyčių metas: septynios svarbiausios naujovės  (1)

Kompanija „Facebook“ pristatė naujus produktus ir paslaugas, kurios artimiausiu metu bus pasiūlytos socialinio tinklo nariams. Trumpai apžvelgsime septynias svarbiausias naujoves.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Sferiniai vaizdo įrašai. Ši naujiena aktualiausia virtualios realybės įrenginių, tokių kaip „Oculus VR“, savininkams, bet patiks ir kitiems: jau netrukus socialiniame tinkle galėsite žiūrėti vaizdo įrašus, nufilmuotus naudojant 360 laipsnių vaizdą fiksuojančias vaizdo kameras. Šie video yra interaktyvūs – juos žiūrint galima bet kuriuo metu keisti žiūrėjimo kampą (lyg būtumėte toje vietoje ir sukiotumėte galvą), panašiai kaip „Google Maps“ žemėlapyje įjungus „Street View“ vaizdą.

Neseniai ir konkurentės „Google“ valdomas vaizdo įrašų portalas „YouTube“ paskelbė palaikysiantis naująjį formatą. Taigi ateityje galima tikėtis ir turinio sprendimų gausėjimo.

2. „Messenger“ leis naudotis ir verslui. Užsisakius pirkinį internetu, pardavėjai dažnai atakuoja el. paštą trumpais pranešimais – užsakymas suformuotas, perduotas vadybininkui, vykdomas, įvykdytas, siunčiamas, pristatytas... Nuo šiol pirkėjai su pardavėjais galės bendrauti tiesiogiai „Facebook“ žinutėmis. Tokiomis susirašinėjimo galimybėmis galės naudotis ir kitokio pobūdžio verslai. Belieka tikėtis, kad socialinio tinklo neužplūs brukalo platintojai. Gerai bent, kad „Facebook“ leidžia blokuoti siuntėjus.

3. Atsakykite į žinutes naudodami kitas aplikacijas. Kompanija atvėrė „Messenger“ susirašinėjimo programėlės kodą programuotojams ir nuo šiol leidžia kurti aplikacijas, kurias ji palaikys.

Pirmasis pavyzdys – animuotų „gif“ paveikslėlių kūrimo programėlė „Giphy“ nuo šiol veikia tiesiogiai „Messenger“ aplikacijoje. Kitaip sakant, dabar nusiųsti „gif“ vaizdelį galite nepalikdami „Messenger“ programėlės. Anksčiau norint tai atlikti reikėjo uždaryti susirašinėjimo programėlę, įsijungti „Giphy“, sukurti paveikslėlį, jį nukopijuoti, vėl įsijungti susirašinėjimą ir jį įklijuoti. Ateityje tiesiai „Messenger“ programėlėje veikiančių aplikacijų turėtų atsirasti ir daugiau.

4. Vaizdo įrašų įterpimas kitur. Iki šiol įkėlus video į „Facebook“ platformą, kitur buvo galima pasidalinti tik jo nuoroda, todėl dažnai vartotojai naudojosi tarpininkais, tokiais kaip „YouTube“. Dabar „Facebook“ vaizdo įrašus galima įklijuoti tiesioginei peržiūrai (angl. embed) ir kituose puslapiuose.

5. Straipsnių komentarai atsiras ir jūsų „Facebook“ sraute. Jei apsilankysite naujienų portale ir pakomentuosite straipsnį, jūsų komentaras atsiras ir „Facebook“ paskelbtoje nuorodoje. Šio pakeitimo tikslas – suteikti daugiau galimybių žiniasklaidai ir padidinti vartotojų įsitraukimą.

Pirmieji šią naujovę išbando „BuzzFeed“, „EliteDaily“, „The Huffington Post“ ir „Fox Sports“, o ateityje ji bus siūloma ir kitoms žiniasklaidos priemonėms.

6. „Facebook“ sujungs daiktų internetą. Kompanija paskelbė leisianti programuotojams kurti programas, skirtas valdyti kitus įrenginius, pradedant automatinėmis garažo durimis ir baigiant augalų laistymo jutikliais (pvz., speciali programėlė „Facebook“ vartotojui galės atsiųsti priminimą palaistyti gėles). Tai – „Facebook“ bandymas žengti į sparčiai augančią daiktų interneto (angl. Internet of Things) rinką.

7. Programėlių naudojimo duomenys. Nuo šiol „Facebook“ programėlių kūrėjai galės nemokamai gauti analitinę informaciją apie vartotojus – kas, kada, kokiais įrenginiais naudojosi jų sukurtomis aplikacijomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(26)
(17)
(9)

Komentarai (1)