ASUS pristatė sparčiausią rinkoje GeForce GTX 980 versiją (Foto)  (0)

Kompanija ASUS nusprendė šventiškai paminėti 20 metų gimtadienį, išleisdama jubiliejinę vaizdo plokštę GeForce GTX 980 GOLD Edition.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pastaroji buvo kuriama Matrix Platinum serijos modelių pagrindu, o vartotojams kompanija netgi pasiūlė atspėti, kuo gi naujasis GTX 980 skiriasi nuo įprastos versijos.

Įprastinės šios serijos vaizdo plokštės platinamos jau senokai, jų galima įsigyti ir Lietuvoje - tolesnėje nuorodoje galite susipažinti tiek su ASUS GTX 980 lietuviška kaina, tiek su techninėmis specifikacijomis.

Tačiau apie skirtumus ilgai spėlioti nereikėjo, kadangi gamintojo puslapyje pasirodė skyrelis su vaizdo plokštės aprašymu. Be jau aukso spalvos plastikinio dangtelio galima matyti ir užuominą apie 20 metų jubiliejų. Atitinkamas logotipas gali keisti spalvą, priklausomai nuo vaizdo plokštės apkrovimo lygio.

Bendras GTX 980 GOLD Edition apipavidalinimas numato aukso ir juodos spalvos kombinaciją. Juodai nuspalvintas ne tik radiatorius su termo vamzdeliais, tačiau ir galinė sienelė su vaizdo išvesties lizdais, tuo tarpu patys lizdai – paauksuoti. Apie jubiliejų užsimena ir metalinė plokštelė, kuri yra vaizdo plokštės nugarinėje dalyje ir skirta visos konstrukcijos sutvirtinimui. Papildomas maitinimas gaunamas per kelis 8-pin lizdus. Skirtingai nuo anksčiau debiutavusios GeForce GTX 980 Matrix Platinum, naujoji vaizdo plokštė turi du identiškus ventiliatorius, tačiau esant mažoms apkrovoms, jie nesisuka, todėl sistemos skleidžiamas triukšmo lygis gerokai sumažėja. Maitinimo posistemę sudaro 14 fazių, naudojami ypač ištvermingi komponentai. Spartinimo su skystu azotu gerbėjams patiks atminties atšaldymo funkcija, kuri leidžia pašalinti šerkšną nuo tos vietos, kur įlituotos atminties mikroschemos.

Galiausiai apie technines specifikacijas – ASUS GTX 980 GOLD Edition grafinis procesorius veikia 1317/1431 MHz taktiniu dažniu, tuo tarpu atmintis – 7010 MHz. Tai yra sparčiausias GTX 980 variantas, kokį tik yra sukūrę ASUS inžinieriai. Apie kainą ir debiuto datą, deja, gamintojas nepranešė.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(23)
(1)
(22)

Komentarai (0)