Ruoškimės automobilių autopilotams: aiškėja ko ir kada sulauksime iš gamintojų  (0)

Korėjiečių leidinys Korea Herald praneša, kad automobilių gamintojas Hyundai Motor jau šių metų antroje pusėje savo sedanus Equus aprūpins pažangia kelionės kontrolės sistema, kuri leis automatiškai išlaikyti automobilio padėtį vienoje iš kelio juostų ir atsižvelgti į atstumą iki priekyje važiuojančio automobilio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujoji Hyundai navigacijos sistema duos patarimų vairuotojui, kokio greičio reikėtų laikytis, orientuojantis į greitį ribojančius kelio ženklus (apie tai neseniai prakalbo ir Ford Motors). Be to, naujoji sistema pagelbės vairuotojui miestų kamščiuose, nors šiuo atveju kalbama apie judėjimą viena juosta, kai eismas yra labai vangus.

Ypač pažangų automatizacijos mechanizmą Hyundai ketina pasiūlyti jau 2020 m., tuo tarpu 2030 m. kompanija planuoja pasiūlyti visiškai autonominę transporto priemonę, kuri leis daugumoje atvejų važiuoti be vairuotojo įsikišimo.

Automatizuotų sistemų tendencija paskutiniu metu domina net ir konservatyviausius automobilių gamintojus. Pavyzdžiui Toyota pareiškė, kad automatinio stabdymo prieš kliūtis funkcija artimiausiu metu taps standartu visuose šios kompanijos modeliuose.

Apie bepiločius automobilius aktyviai kalba ir švedų Volvo. Pastaroji iki 2020 m. ketina išleisti automobilių su pažangia autopiloto sistema, o vėliau – ir visiškai autonomiškai modeliai, kurie leis smarkiai sumažinti mirtingumo keliuose lygį.

Kompanija Google, kuri viena pirmųjų pradėjo garsiai kalbėti apie autonominius automobilius ir juos demonstruoti, apskritai pareiškė, kad tokios transporto priemonės jau šiandien galėtų važinėti miestų ir užmiesčio keliais, tačiau praeis nemažai metų, kol bus priimti įvairūs teisės aktai bei įveikti visuomenėje vyraujantys stereotipai.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai (0)