Nauji reikalavimai mobiliojo ryšio naudotojams

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

crashas 2015-04-10 10:10
Tai dabar galima mastyti taip, tie kurie atimineja tlf kartais ar bent anksciau taip budavo kad kortele isima ir atiduoda arba numeta ant zemes. Dabar galima speti, kad korteles taps "populiarios" ypatingai gali padideti vagustes is jaunesniu telefonu naidotoju. Reikia nepamirsti kad dabartiniai telefonai turi savas apsaugas taip kad daug kas nebenaudoja pin kodo.
Evaldas 2015-04-10 10:38
Įvyks vagystė - susisieksi su operatorium, praneši apie vagystę ir užblokuos tavo kortelę.
kestutisz 2015-04-10 10:49
Gal tik apie "terorizmo grėsmės neutralizavimą" nereikia persistengti - taip, telefonu detonuoti tikriausiai lengviausia, bet kai mikrokontroleris su pačiu tikriausiu wifi ala ESP8266 kainuoja kokius 3$ tai skamba "truputį" juokingai. Visus wifi prietaisus irgi teks registruoti? Bevielius termometrus, radio bangom valdomus žaisliukus ar radio detales iš kurių galima susirinkti kažkokį radio siųstuvą/imtuvą irgi?
ISG 2015-04-10 11:02
Viskas cia gerai, mazes visokiu aferistu.... pats visa gyvenima esu priristas ptie omnitel su tuo paciu numeriu ir.nematau jokiu problemu, nes nesu aferistas... o nuo susiktu aferistu esu keleta kartu nukentejes, smulkiai, bet vistiek...
unytas 2015-04-10 11:07
tegyvuoja laisva Lietuva
kestutisz 2015-04-10 11:10
Aferistai egzistavo dar ir iki laidinio telefono išradimo, ką jau ten mobilaus ar juolab anoniminio mobilaus. Ne techninė problema tai.
Pegasso 2015-04-10 13:28
kojus pirsciojat , jau kai dirbau vokietijoj pries 10 metu jau tada reikejo registruot sim korta , anglijoj taipogi norvegijoj irgi , niekoblogo nematau jei kokie svetimsaliai dirbs musu salyje apie juos bus lengviau suzinot kur gyvena kas jis toks ir ar moka mokescius
sabotan 2015-04-10 17:02
Gal geriau patyletum. Taip reikejo seniau padaryti, bus maziau telefoniniu sukciu nes zinos kas skambino, maziau melagingu pranesimu. Pats zmogus suvogs, kad savo telefono numeri ir kortele reikia saugoti. Taip yra minusu, bet daug daugiau pliusu. Kiek kainuoja melagingi iskvietimai del bombu ir kitka. o del laisves jai tu nieko blogo nedarai kas ja tau atims
Popasz 2015-04-10 17:29
Einama lengviausiu būdu, vietoj to, kad ugdytų žmonių sąžiningumą įvairiomis priemonėmis (pažiūrėkit į Norvegijos įkalinimo sistemą, kur recidyvistų tik 10-20 proc., kai likiusiuose vakaruose apie 50 proc.), būtina registruoti mob. Jau seniai buvo teigiama, kad ateis laikas, kai būsim sekami įvairiais būdais prisidengiant "saugumo stiprinimu", tam, kad gauti visuomenės pritarimą. Sukčius atras kitų būdų sukčiauti, žinoma, tai jam kažkiek apsunkins situaciją, tačiau realiai tikrai nemanau, kad būtent sukčiai yra pagrindinis tikslas kodėl įvedinėja tokius dalykus. Ar tik nebus tai kontrolė ir sekimas? Padedant mediai ir ryšio operatoriams. Čia išvis nuo ne nuo to galo pradedama. Lengviausia yra uždrausti, uždėti ribas, bausti. Kalbant apie sukčiavimą, nusikaltėlius, tai yra du auklėjimo būdai - per "diržą" arba "saldainius". Kaip manote, kuriuo metu "auklėtinis" bus laimingesnis, lengviau paklūstantis, ir greičiau baigsiantis savo nusikaltimus? Pažiūrėkite į mano minėtą Norvegijos pavyzdį. http://www.businessinsider.com/why-norw ... ul-2014-12
kestutisz 2015-04-10 18:37
Tai gal kokį konkretų pavyzdį žinai kai dėl bombos skambino specialiai iš vienkartinio aparato (kad imei neatsektų) ir vienkartinės kortelės (na realiai nebuvo atsekta nors labai reikėjo)? Dažniausiai tai vaikai kuriem dzin iš ko skambinti bei psichiniai ligoniai (paskambina net būtent iš psichiatrinės ligoninės). O visi sprogdinimai gūdžiais devyniasdešimtaisiasi būtų buvę įvykdyti ir taip be telefonų, dabar juo labiau.
mobilunkas 2015-04-10 20:07
na ir kas kad numeris neregistruotas, bet jei is to numerio skambinta skirtingiem abonentam, is skirtingu vietu viska juk galima atsekt, galima surist su IMEI, kas anksciau naudojosi telefonu, gal telefona pardavinejo internetu ir taip atsekt IP ir t.t. cia taip elementaru susekt turint rysio tiekejo duomenis... ne kiek nesudetingiau nei kad kortele bus kazkokio bomzo vardu registruota, ar asmens isvykusio i uzsieni vardu.
ZmogZ 2015-04-10 23:36
Sveikinu, laimėjai mankurto medalį, tavo vaikai ir anūkai padėkos tau. Jei komuniagos dar pakankamai ilgai valdys Lietuvą dar ir patys pajausim.
sloggi 2015-04-11 01:51
Baikit bliaut kaip avinu banda, visad kas naujo kitokio ir visi verkia internete, kad jus tiek rinkimuose butumet aktyvus kiek cia... priedo kiek pamenu seniau visad buvo galima pagalbos numeriu skambint ir be korteles ne? Jai vis dar taspats tai jokios naudos del melagingu skmbuciu is to.
zhee 2015-04-11 11:59
nustatyt neregistruotos sim korteles savininka yra labai paprasta. uztrunka nu kiek cia... 5 minutes. o jei neimanoma nustatyt per 10 minuciu- tai tokio asmens ir su registruota sim nenustatys, nes jis zino, ka daro. o visi tie privalomi registravimai is dalies susije su tuo, kad po metu lietuvoj bus naikinamos el. bankininkystes kodu korteles ir vietoj ju naudojami gramezdiski kodu generatoriai, el. parasas arba mob. parasas. Stai cia ir islenda pakasto suns ausys. kad jokiu budu nesumazetu elektroniniu bankiniu transakciju- reikia sudaryti galimybe visiems pilieciams be vargo ir toliau naudotis el. bankininkyste ir tiek. tik va kad didzioji viso to pelno dalis keliauja i skandinavija. o mes kaip visada- uz savo pinigelius turesim idiegt sim korteliu registravimo sistemas kiekvienoj parduotuvelej, apmokyt personala, islaikyt administravima, galu gale suregistruot visus jau esamus pre-paid korteliu naudotojus. Ir neklausykit argumentu, jog visur europoj taip. nes registracija privaloma tik mazumoj saliu, o ne atvirksciai. O del sprogmenu detonavimo naudojantis mobiliuoju telefonu- na nebukim juokingi Kazkas sugebejo gaut sprogmenu, suplanuot visa akta, ir neivykdys plano vien todel, kad negaus sim korteles? Kai tokius pavyzdzius pateikineja mums- tai iskart darosi itartina.
zhee 2015-04-11 12:49
kazkaip sistema galioja tik 7 europos salyse, o mums aiskina, kad be to nebeapsieisim. tada reikia pavyzdziui neleist ir pasto voku siust nepateikus dokumento ir emailo siust neleist be dokumento. ir apskritai i interneta neileist be identifkacijos. taip pat negalima leist garsiai kalbetviesoj vietoj, neprisiklijavus prie kaktos paso
zhee 2015-04-11 12:59
o ar nebus tai susiję su šauktinių kvietimais? jei jau net mamas baus už tai, kad jos nebendrauja su sūnumis (arba jei šie nebendrauja su mamomis).
Shinigami 2015-04-11 14:28
Ko taip visi išsigando? Negi rublius į išankstinio apmokėjimo sim kortelę perveda? Žalos iš visų sim kortelių suregistravimo nematau. Tačiau pavyks apriboti telefoninių sukčių skambučius. Taip sukčių buvo, yra ir bus. Bet kiek jų buvo anksčiau, o kiek yra dabar? Ir ar verta padėti sukčiams sukčiauti? Kažkodėl labai jau smarkiai niekas nerėkė, kai ruskino saugumo tarnybos sekdamos ambasados (o gal ir rusijos piliečio) telefoną, suėmė rusijos pilietę už informacijos perdavimą Ukrainos ambasadai.
mimifef 2015-04-11 15:01
Vokietijoj jau seniai panaikinta sita santvarka. Nereikia registruot SIM korteles savo vardu.
Gediminas Jurgaitis 2015-04-11 19:04

min1 2015-04-15 13:43
Kaip ir visa laika koks nors minties galiunas is neturejimo ka veikti. Liaudyje juos pusdurniais vadina. Sumasto kokia nesamone ir uzkrauna zmonem ant peciu. O ar tas minties ir proto bokstas pagalvojo apie kaina, na ar jis nors supranta - kas tai? .Man atrodo, kad tai galejo sugalvoti - koks nors valdininkelis - kuris moka rekti ir reikalauti. Kazin ar sugebetu bulves nusiskusti sriubai.