Kaip JavaScript ekspertai vertina Microsoft naršyklę „Spartan“?  (7)

Kompanija Microsoft kartu su Windows 10 išleis naršyklę Spartan, kuri pakeis ilgus metus standartu buvusią Internet Explorer. Be to, kad Spartan turės patobulintą HTML5 apdorojimo sistemą, joje atsiras ir naujas JavaScript varikliukas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertai jau spėjo išbandyti naująją naršyklę ir panašu, kad jų vertinimai kol kas yra labai teigiami. Pagyrų negailėjo Steve‘as Newcombas ir Mike‘as O’Brienas, kurių sukurtas projektas Famo.us (JavaScript Framework) gavo „InfoWorld Technology“ apdovanojimą.

Specialistai buvo taip sužavėti Spartan galimybėmis, dirbant su JavaScript, jog projekto Famo.us demonstracijai naudojo būtent šią naršyklę. Paprašyti įvertinti Spartan spartą dešimtbalėje skalėje, jie nesikuklino: Firefox gavo 5, Google Chrome – 6 balus, tuo tarpu Safari ir Spartan – 8,5 balo.

Taip pat pažymėta, kad pagaliau atsirado CSS3 palaikymas, kurio trūko dabartinei naršyklei Internet Explorer 11. S. Newcombas ir M. O’Brienas teigė, kad Microsoft technologijos anksčiau retai atitikdavo standartus, nes kompanija stengdavosi eiti savo keliu, tačiau su Spartan pasirodymo situacija pradėjo keistis į gerąją pusę.

JavaScript ekspertai pažymėjo, kad Spartan siūlo tobulesnius kūrėjams skirtus instrumentus, nei IE. Ir nors Microsoft vis dar atsilieka nuo Google, kurios Chrome siūlo pažangesnius įrankius, tačiau progresą nurodo tai, kad aplenkta Apple Safari.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(15)
(4)
(11)

Komentarai (7)