Rusija visuomenei pristatys savo robotų armiją  (2)

Rusijos Gynybos ministerija ruošiasi viešai pristatyti savo kuriamus nepilotuojamų karinių transporto priemonių bei robotų projektus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Anot Rusijos Gynybos ministerijos „Mokslinio Robotechnikos Plėtros Centro“, naujausi Rusijos pasiekimai, kuriant nepilotuojamas oro ir vandens dronus, o taip pat ir karinius robotus, bus rodomi šį birželį, šalia Maskvos vyksiančioje parodoje „Armija 2015“. Renginio metu bus pristatoma daugiau nei 5 000 įvairių Rusijos karinių gaminių bei technologijų. Taip pat kai kurių šių karinių prietaisų veikimas bus demonstruojamas gyvai.

Nors dar tiksliai nežinoma, kas renginio metu bus pristatinėjama, tačiau Rusijos Gynybos ministerija jau ankščiau paskelbė apie kelis nepilotuojamų skraidyklių projektus. Rusija yra pareiškusi, norinti, kad 70 proc,. jos karinės įrangos iki 2020-ųjų metų atitiktų „modernios“ įrangos standartus. 2010-aisiais tokios įrangos Rusijoje buvo tik 10 proc.

Vienas iš tokių prietaisų, tai nuotoliniu būdu valdomas raketų ugnies sistema „Platform-M“, kuri buvo pristatyta mažiau nei prieš metus ir, teigiama, jau naudojama Rusijos ginkluotųjų pajėgų. Be įvairių tipų raketų, prietaisas taip pat gali būti apginkluotas granatsvaidžiu arba kulkosvaidžiu.

Rusija ruošiasi ir savo „terminatoriaus“ išvaizdos roboto „Avataro“ bandymamas. „Avataras“ jau buvo viešai pristatytas, o jo veikimą stebėjo Vladimiras Putinas. Robotas sugebėjo iš lėto važiuodamas keturračiu apsukti nedidelį ratą trasa. Ši šalis taip pat kuria robotus, vadinamus „pionieriais“, kurių paskirtis – nuo minų išvalyti takus pėstininkams. Vienas jų – robotas „Uran 6“. Kita panaši platforma „Uran 14“ taip pat gali būti naudojama gaisrų gesinimui bei nuolaužų šalinimui.

Rusijos Kursko universiteto studentai kuria Gynybos Ministerijai skirtą povandeninį žvalgybos robotą. Šią vasarą bus pradėti jo bandymai, o jo masinė gamybą planuojam rudenį. Viena iš jau išbandytų technologijų – tai „Orlan-10“ apžvalgos dronas. Rusijos karinės įrangos gamintoja Rostec pranešė dirbanti ties amfibiniu dronu „Čirok“, galinčiu dideliais atstumais gabenti raketas bei aviacines bombas.

Rostec taip pat praėjusio mėnesio pradžioje paskelbė kurianti įrangą, kuri leis ant žemės esantiems kariams greitai gauti informaciją iš žvalgybos dronų. Tai padės kariams lengviau orientuotis mūšio lauke. Ši įranga bus integruotą į kareivių uniformas. Projektas pavadintas „Ateities Kario“ vardu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Robotika.lt
Robotika.lt
(12)
(3)
(9)

Komentarai (2)