AMD pagaliau ir vėl žygiuoja į vaizdo plokščių rinkos sostą: ruošiamos dvi įspūdingų parametrų naujienos  (5)

Po ilgo miego AMD pagaliau sukaupė paskutines jėgas ir bandys grįžti į galingiausiųjų entuziastų lygio vaizdo plokščių sferą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bus siūlomos Fiji serijos plokštės, naudojančios visiškai naujus grafikos procesoriaus lustus bei dar nematytą atminties technologiją HBM.

Pirmoji vaizdo plokštė „Fiji XT R9 390X“ turės keturis arba aštuonis gigabaitus darbinės atminties, bei dirbs 1,25 GHz dažniu. Procesorius turės 4096 GPU branduolių, o visa magija slypės atminties pralaidume – HBM technologija bus pasiekiamas įspūdingas 4096 bitų pralaidumas.

Tai kur kas greitesnis duomenų perdavimo metodas, lyginant su praeitos kartos GDDR5 atmintimi.

Antroji plokštė „Fiji VR R9 395×2“ bus pirmosios kopija, tik vietoje vieno Fiji grafikos lusto atmintis turės du tokius pat lustus. Toks sprendimas turėtų padvigubinti ir taip labai galingą vaizdo plokštę. Jei visa tai pasitvirtins, spėjama, kad prieš tokią vaizdo plokštę neatsilaikys ir nesenai pasirodęs Nvidia ginklas – Titan X.

Apie kainas kalbėti kol kas dar anksti, tačiau manoma, kad plokštės kaina sieks apie 700 JAV dolerių už paprasčiausią komplektaciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Sugedo.lt
Sugedo.lt
(26)
(0)
(25)

Komentarai (5)