Prasideda jutiklių aukso amžius  (0)

„Frost & Sullivan“ specialistai paskelbė ataskaitą, remiantis kuria, galima teigti, kad jutiklių sektorius per artimiausius metus labai išsivystys. Pagrindinė to priežastis – vis labiau populiarėjantys dėvimi išmanūs įrenginiai (angl. wearables).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėvimų išmaniųjų įrenginių tipas sparčiai populiarėja vis didesnio kompanijų, tarp kurių yra ir tokie gigantai kaip Samsung, Intel ar Apple, susidomėjimo šių produktų rinka dėka.

Kompanijos „Frost & Sullivan“ specialistai prognozuoja, jog augantis „wearables“ poreikis lems, kad jutiklių sektorius vystysis dinamiškiau. Manoma, kad ši rinka 2020 metais sugeneruos net 800 mln. dolerių siekiančias pajamas. Palyginimui, praeitais metais ši suma siekė 108 mln. dolerių.

„Ilgėjanti gyvenimo trukmė ir augantis sveikatos ir fizinio aktyvumo sąmoningo stebėjimo suvokimas skatina skirtų nešioti ant kūno įrenginių populiarumą ir platesnį pritaikymą“, teigė vyriausiasis „Frost & Sullivan“ kompanijos „Measurement and Instrumentation“ skyriaus analitikas Sankara Narayanan.

Be pritaikymų tokiose srityse, kaip sveikatos apsauga, medicina, fitnesas ir sveikatingumas, į dėvimų mobiliųjų įrenginių rinką neseniai buvo įvesti keli visiškai nauji produktai: HUD (ang. head-up display) ekranai, išmanieji laikrodžiai, išmaniosios medžiagos, apyrankės bei išmanieji laikrodžiai.

Įvairių fiziologinių duomenų kaupimo poreikis bei naudotojų troškimas gauti konkrečią informaciją apie savo aktyvumą, lems, kad dėvimuose išmaniuose įrenginiuose bus naudojami vis pažangesni ir kompleksiškesni elektroniniai sprendimai bei jutikliai“.

Kas yra tie jutikliai? Tai tiltas tarp dėvimo įrenginio ir žmogaus. Jutikliai atsako už miego, judesio, temperatūros ar širdies veiklos stebėjimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(6)
(0)
(6)

Komentarai (0)