IBM: „Kvantiniam kompiuteriui neprilygtų joks superkompiuteris“  (3)

IBM Research publikavo naujos informacijos apie savo pasiekimus kvantinių kompiuterių srityje. Pranešta apie du svarbius proveržius, atliktus kvantinių skaičiavimų sferoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

IBM atstovų teigimu, pirmą kartą pavyko parodyti galimybę aptikti ir išmatuoti abu kvantinių klaidų tipus vienu metu. Anksčiau visa tai buvo galima padaryti tik atskirai, todėl netiko praktiniam naudojimui.

Taip pat buvo pademonstruota nauja kvantinių grandinių konstrukcija. IBM mokslininkų teigimu, tai yra vienintelė fizinė architektūra, kurią galima sėkmingai padauginti.

Grandinės pagrindu tapo mažiau nei vieno kvadratinio centimetro pločio kvadratinis tinklelis iš keturių superlaidžių kubitų. Kvadratinė forma leidžia kurti daug didesnes ir sudėtingesnes grandines, kurias galima sėkmingai panaudoti praktikoje.

Svarbiausia yra tai, kad IBM sukurtas grandines galima gaminti, naudojant šiandien įprastas puslaidininkių technologijas, o tai svarbu ekonominiu požiūriu – milžiniškų finansinių investicijų neprireiks.

Kvantiniai skaičiavimai šiandien laikomi vienu iš evoliucijos etapų, kuris turėtų pakeisti metodus, kai Mūro dėsnis atsirems į šiuolaikinių technologijų apribojimus. Negana to, vos 50 kubitų turintys kvantinis kompiuteris savo produktyvumo lygiu aplenktų visus šiuolaikinius superkompiuterius, o tai būtų kolosalus proveržis skaičiavimų srityje.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(54)
(2)
(52)

Komentarai (3)