Po LG G4 debiuto – procesoriaus perkaitimo problemos?  (0)

Duodamas interviu portalui CNet, kompanijos Qualcomm marketingo vadovas Timas Mcdonough pareiškė, kad visi gandai ir tvirtinimai apie žemą Snapdragon 810 kokybės lygį yra išsigalvojimas, lygiai kaip ir teiginiai apie gamintojų nenorą naudoti šį procesorių. Tačiau ar tikrai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jo teigimu, išmaniųjų telefonų gamintojai procesorių renkasi likus maždaug metams iki įrenginio pasirodymo rinkoje, ir dažnai pasirenkama dar iki to momento, kai gamintojai gauna patikimą ir pratestuotą mikroschemą be gamybinio broko. Timas McDonou mano, kad bet kokie tvirtinimai apie tai, kad gamintojai nusprendė atsisakyti Snapdragon 810 po vidinio testavimo, yra per smarkiai pagražinti. Jei tai būtų įvykę, mobilių įrenginių – flagmanų pasirodymas būtų įvykęs žymiai vėliau, nei įprastu vasario – balandžio mėnesių laikotarpiu. Tiesa, rinkos ekspertai tikina, kad tokie Qualcomm atstovų žodžiai padėties nepalengvina, kadangi Snapdragon 810 temperatūriniai parametrai labai prasti, o savo maksimaliu 2 GHz taktiniu dažniu procesorius gali veikti labai trumpai: po to procesorius priverstinai sulėtinamas, kad temperatūros nukristų. Specialistų teigimu, būtent ši problema privertė LG savo flagmane G4 naudoti Snapdragon 808, kuriame yra tik du Cortex-A57 branduoliai vietoj keturių vyresniame modelyje Snapdragon 810.

Be to, grafinis procesorius Adreno 418 yra lėtesnis už flagmaną Adreno 430, tačiau LG mano, kad vartotojams maloniau turėti procesorių su tolygia vidutine sparta, nei kentėti nuo dažnių šuolių ir perkaitimų, jei Snapdragon 810 yra apkraunamas ilgą laiką.

Kai kuriuose telefonuose su skandalinguoju procesoriumi (pavyzdžiui, HTC One M9 ir LG G Flex 2) nereti atvejai, kai esant ilgoms apkrovoms, procesorius sugeba pasiekti tik 900 – 1100 MHz dažnį, t.y. tik pusę to, ką deklaruoja Qualcomm.

Savo ruožtu, naujasis Samsung Exynos 7 Octa sugeba žymiai ilgiau veikti maksimalia sparta, o taktinių dažnių sumažinimas nėra toks agresyvus. Kaip elgsis LG G4 su silpnesne Snapdragon 810 modifikacija, kol kas neaišku.

Specialistai ragina Qualcomm daugiau dėmesio skirti tolygiam jos procesorių produktyvumo lygiui. Kaip pavyzdys minima Apple, kurios mobilūs procesoriai veikia „vos“ 1,4-1,6 GHz dažniais, tačiau jie yra teisingesni, nei 2,0-2,3 GHz Snapdragon atveju, kuriuos pasiekti neretai įmanoma tik labai retais atvejais.

FACEIT.LT – IT Naujienos
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(23)
(2)
(21)

Komentarai (0)