„Google“ inovacijos: sulauksime nešiojamų kompiuterių be tarpo klavišo  (3)

Mobilieji įrenginiai tampa vis mažesni ir reikalauja iš gamintojų naujų sprendimų, leidžiančių sumažinti jų gabaritus, taikymo. Pastaruoju metu pradėta atsisakyti ekraną ribojančių rėmelių, tačiau netrukus nepakaks ir šio metodo, nes atsirado jau visiškai berėmės konstrukcijos. Nepaisant to, „Google“ turi idėją, kaip prisidėti prie tolimesnio nešiojamų kompiuterių mažinimo. Tai pasiekti turėtų leisti klaviatūros matmenų sumažinimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie kūrėjų iš Mountain View sumanymą žinoma dėl neseniai pripažinto patento. Jis apima visišką klaviatūros mygtuko pašalinimą iš klaviatūros, montuojamos nešiojamuose kompiuteriuose.

Žinoma, šiuo atveju nekalbama apie galimybės atskirti atskirus ženklus pašalinimą, tačiau „Google“ turi idėją pakeisti iki šiol naudojamą klavišą jutiklinio kilimėlio dalimi. Šis sprendimas puikiai iliustruojamas pateiktame eskize, kuris buvo pridėtas prie dokumento, pateikto amerikietiškai patentų įstaigai.

Kaip matyti, jutiklinis kilimėlis (angl. touchpad) apima anksčiau užimamą tarpo klavišo vietą, o jo viršutinė dalis atlieka tą pačią funkciją, kokia buvo būdinga iki šiol čia taikomam sprendimui. Veikimo principas turėtų būti toks pat.

Kam to apskritai reikia? Pašalinus tarpo klavišą, nešiojami kompiuteriai galės tapti maždaug centimetru siauresni. Nežinoma, ar naudotojams iš tikrųjų svarbus toks įrenginio matmenų sumažinimas, tačiau neatmetama galimybė, jog visai netrukus „Google“ paleis į prekybą pirmąjį kompiuterį su pritaikytu neseniai įgytu patentu. Tikėtina, tai nebus darbui skirtas modelis, tačiau konstrukcijų, sukurtų galvojant apie medijų vartojimą atveju, naujasis sprendimas visai gali pasiteisinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(10)
(12)
(-2)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: