Mokiniams per egzaminus leis naudotis „Google“?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Creatium 2015-05-01 11:09
Iš esmės įdomus būtų sprendimas. Juk labai svarbu ne kokretaus dalyko žinojimas, o suvokimas kaip jis veikia. T.y. svarbiau yra ne matematinės formulės atmintinis išmokimas, o mokėjimas ją pritaikyti. Tas pats ir daugelyje kitų sričių. Pavyzdžiui istorijoje daugeliu atveju yra svarbiau ne konkreti data, o asmenybės, jų veiksmai ir jų priežastys.
Radiant 2015-05-01 11:13
Sveikintinas žingsnis. Švietimo sistema turi būti kardinaliai keičiama, šiais laikais viktorijos laikų švietimo sistema nėra reikalinga, nesvarbu kad žmogus žinotų daug, svarbu kad jis sugebėtų susirasti žinias, žinias pritaikyti, analizuoti informaciją. Kai 24/7 turi prisijungimą prie interneto platybių žinių bagažas yra menka nauda, išmokykime žmones naudotis paieškos sistemomis ir jie galės dirbti geriau negu bandydami tas žinias įgauti besimokydami mokyklose/universituose ir panašiai.
Shinigami 2015-05-01 11:34
Anksčiau, kai visą specialybės informacija galėjo tilpti vienoje didesnėje knygoje, tai ją išmokti nebuvo sunku. Plius ir pati informacija būdavo retai atnaujinama. O dabar kai informacijos yra kalnai ir jį labai greitai atnaujinama visko įsiminti yra neįmanoma. Bet reikia žinoti, kad tai yra ir kur tai galima rasti. O naudotis paieškos sistema taip pat reikia sugebėjimų. Nes reikia tinkamai sugalvoti raktažodžius. Teko ne kartą matyti kai asmuo ieško pagal neteisinga raktažodį ir niekaip nesugeba surasti reikalingos informacijos.
vardasas 2015-05-01 12:17
Ims viena diena ir dings elektros tiekimas del saules isdaigu ir akimirksniu atsiras milijardai ziopliu kurie be google pagalbos net nezinos kaip sikna nusivalyti. Sistemingas pratinimas prie technologiju. Kolkas visa informacija kelia zmones kurie ismoko o ne rado. Po 50 metu bus tik copy paste nes tie kurie mokejo bus mire
Gediminas Jurgaitis 2015-05-01 12:43
Gyvendamas technologiju pasaulyje turi prie ju taikytis, arba visada gali isvykti i Afrikos krumynus ir ten greit rasi bendraMinciu.
Shinigami 2015-05-01 13:05
Tada neverk kad aukščiausios pareigos kurias pasieksi yra Maximos kasininko.
zyzelis 2015-05-01 13:11
O kas jei 24/7 prisijungimas nutrūko? bendraudamas su tokiu pamatysi primatą
Shinigami 2015-05-01 13:54
Aš jau matau čia du primatus. Tu antras.
Ketleris 2015-05-01 14:28
Na aš esu turėjęs kokiu 30proc egzaminų kur galima viskuo naudotis, kad ir google, didelė problema kad užduotys ir uždaviniai bent 10 kartų sunkiasni, nei lyginant su egzaminu kur niekuo negalima naudotis, nes gi galima viskuo naudotis. žmonės susikurs iliuzijas kad užsimerkę išpręs su google, bet realybė bus priešinga, uždaviniai bus nematyti ir jų neišgooglinsi
Creatium 2015-05-01 16:18
/\ Atsakymai ir neturi būti išgooglinami. Turi būti išgooglinamos formulės, kurias pritaikius būtų gautas norimas rezultatas.
rwc 2015-05-01 17:42
Dėl panašių straipsnių: žurnaliūgos, būkit geri, neverskit aklai. Pirmajame sakinyje (arba antraštėje) aiškiai nurodykite, apie kurią šalį eina kalba. Nepatingėkite išversti terminų, o dar geriau - parinkite suprantamus atitikmenis arba paaiškinkite, kas tai per biesas, kur jis taikomas. Tas GSCE - čia kas, valstybinių brandos egzaminų kompleksas ar apskritai kažkoks bendrojo išsilavinimo testas? Kokią įtaką jis turi stojant į universitetus, arba atskiras specialybes? O tai dabar gūglink, gūglink...: visos reikalingos formulės turi būti pateiktos egzaminų lapuose - kam gūglint? Apskritai, lengviau įsiminti kelias esmines formules (dar geriau - jų „bendrus vardiklius“, sąryšius), vizualizuoti jų praktinį taikymą nei krūvą bereikalingų terminų, jų angliškų vertimų ir t.t.. Palygink sprendimus tokiam uždaviniui. Reikia apskaičiuoti lango 120x90 cm įstrižainę (praktikoje dažniau skaičiuotum, pvz., ar tam tikros įstrižainės HD televizorius tilps ant sienos, bet čia nekomplikuosiu). Kas paprasčiau: - prisiminti Pitagoro teoremą ir tiesiog išgūglint sqrt(1.2^2+0.9^2); - pastebėti, kad santykis yra 4:3, todėl įstrižainė yra proporcinga 5 - išgūglinti 90/3*5 (arba išspręsti mintinai); ar: - googlinti -- translate "apskaičiuoti" -- translate "įstrižainė" -- "how to calculate a diagonal of a window" (bam! nieko gero!) -- translate "stačiakampis" (tarkim, bent tiek matematikos prisimeni!) .... -- po N bandymų ir klaidų, galų gale gauni formulę "a^2+b^2=c^2" - vis tiek reikia matematikos. Va tau ir gūglo galia! Man kur kas paprasčiau vizualiai žinoti keletą formulių ir jas pasipaišius ant languoto popieriaus tiesiog išsivesti atsakymą. Gyvenime tokių situacijų daugiau nei reikia. Intuityviai jas pritaikau tiek darbe, tiek buityje, tiek laisvalaikiu - ir chebra stebisi: "rwc, iš kur žinai?", "netikiu, tuoj patikrinsiu - akurat!" arba "jo, pataikei pirmus du skaitmenis". Kai paaiškinu, kaip apskaičiavau, chebra stebisi, kad taip paprasta. Arba vis dar aktualus uždavinys iš akies primesti kainas €<->Lt. Einu sau per turgų ir lyginu su pernykštėmis. Arba bare kažką skaičiuoja, skaičiuoja, ir galų gale apsiskaičiuoja - imu ir pasakau. Arba pamatau parašytas dvigubas kainas ir parodau: neteisingai apvalinate! Išvažiavus iš euro zonos dabar tai aktualiau, bet, imant €<->Lt pavyzdį, joks kalkuliatorius neparodys, kad 3.45⋍7/2, o 1/3.45⋍3/10. Deja, kalkuliatoriaus ir gūglo karta jau praradę šitą intuiciją.
Gediminas Jurgaitis 2015-05-01 18:05
Na ir susireiksmines zmogus...
Eič 2015-05-01 18:23
O jei sulėtės internetas būtent tuo metu, kai aš eisiu "googlint"? Niekas man laiko neatskaičiuos dėl to?
ISG 2015-05-01 20:10
Bullshit kiek zinau mokykloj siuo metu moko lygiai to paties kaip ir moke mane (baigiau 2004). Tai taip iseina, kad dabartiniai mokiniai yra tokie buki, kad jiems jau leis google naudotis... ne veltui daugelis tyrimu rodo, kad del technologiju zmonija darosi durnesne tai butu dar vienas zingsnis link to Galima sakyti, zmones tiesiog perkels savo smegenis i debesi, o kas bus kai debesis nuspres daugiau informacija nesidalinti? P.s. labai laukiu naujausios Terminatoriaus dalies
vazzy 2015-05-01 21:58
blogai, visiskai blogai, googlas tai nera programa, kuri pati generuoja atsakymus, jeigu zmones nustos mokytis, o kuo daugiau tuo labiau pasikliaus internetu, tai galiausiai visokio pseudomokslo tik dauges, plius interente sunku atskirt kas teisinga kas ne, nes straipsnius raso kas tik nori ir kaip tik nori. mokslas gi ne tam reikalingas, kad kaska mintinai iskalt ir tiketis, kad per "kas laimes milijona" tave uzklaus, tiesiog tai platina tavo suvokima apie pasauli. googlint gali namie savo malonumui, kas trugdo visa diena semtis ziniu internete, bet jei zmogus nesidomes niekuo ir tik reikalui iskilus googlins, tai bus liudna. nera jokios garantijos, kad jis susiras teisinga saltini, juo labiau, kad ji supras teisingai. plius leidimas googlint leidzia labai lengvai sukciaut, kodel gi nesustarus su draugu, kad jis bus tokia ir tokia valanda kuriam nors puslapi ir tau atrasys atsakyma. isivaizduokit situacija, kad per matematikos ir fizikos egzamina leidzia lietuvoj naudotis google, galit tik spet kiek cia temu atsirastu pavadinimu "padekit issprest" per tas kelias valandas. formuliu gi niekas negooglintu, jos visos duotos ir taip antram lape.
edgarito42 2015-05-02 10:31
Čia žiūriu labai daug kas susireikšmina iki tokio lygio, kad mano, jog visi žmonės yra visiškai vienodi ir pakeisi sistemą, visi ir eis tik į blogąją ar gerąją pusę. Mano nuomone tokios sistemos įvedimas, kaip tik dar geriau atsijotų žmones, kurie turi bent šiek tiek proto ir sugeba kažką išmąstyti. "Trumpas pavyzdukas: Sėdi fizikos egzamine ir išsprendei beveik viską, bet va, prie vieno uždavinio susimaišei, kuri raidė ką reiškia, o tas uždavinys duoda kokia 5 balus. Vien dėl to, kad neatsimeni kuri raidė, ką reiškia prarasi visus tuos balus, nors žinai, kaip ji galėtum išspręst. Bet atsirado tais metais galimybė pasinaudot internetu ir pažiūrėjai. Gavus atsakymus, pasirodo, kad tą uždavinį išsprendei puikiai" Tad kokia iš tikrųjų yra viso šito dalyko esmė. Aš asmeniškai turiu nerealiai prastą atmintį. Aš pažiūriu filmą ir rytoj vos kažką atsimenu apie, kad ir koks įdomus jis buvo. Aš visiškai neatsimenu skaičių, datų ar tikslaus laiko. Viską turiu užsirašinėt, kad nepamirščiau ir galėčiau pasižiūrėt. Bet iš kitos pusės, turiu labai gerą loginį mąstymą ir pasaulio suvokimą. To pasekoje, mano egzaminai nukentėjo gana skaudžiai ir vien dėl to, jog iš niekur negalėjau gaut tos paprastos informacijos. Aš esu IT specialistas ir niekada nekišau sudėtingos informacijos į galvą net iš savo srities, nes dirbu per loginį mąstymą. O svarbiausia, kad mano įmonė niekada nesiskundė, kaip aš dirbu ir yra labai patenkinta mano darbu, nors man dažnai tenka naudotis paieškos sistemomis prisimint esminius dalykus. Kitas dalykas. Kas čia sako, kad mokykla išmoko loginio mąstymo, tai sėkmės čia toliau pasakojant tai. Dauguma uždavinių mokykloje yra visiškai sausi ir net nežinotum, kur juos pritaikyt. Sąlygoje parašyta tik kas, kiek yra ir kokio rezultato reikia. Ir tai yra 99% visų mokyklos uždavinių. Tokiu atveju mokinys pasiima savo išmanųjį skaičiuotuvą, kuriuos pradeda leisti naudoti nuo 8-9 klasės ir suskaičiuoja gautą rezultatą. Tokiu būdu iki 12 klasės mokinys neišmoksta nieko ir nesugeba net sudėt ar atimt skaičių savo galvoje. Mačiau ne vieną tokį pavyzdį ir tokių dalykų vis daugėja. Aš asmeniškai skaičiuotuvu naudojausi tik patikrint atsakymus ir dabar galiu daugint skaičius iki trijų ženklų, ko pilnai užtenka paprastam gyvenime. Ir plius, išvis nesuprantu, kuo jūs čia bandot pasiekt susiedami loginį mąstymą su naudojimuose paieškos sistemomis TIK per egzaminą. Tad ar paieškos sistemos yra taip blogai? Čia viskas priklauso nuo žmogaus, kaip jis tuo naudosis. Atsirinks žmonės, kurie sugeba dar kažkiek mąstyt. O tie, kurie ir taip nieko nemokėjo, tomis sistemomis jie nieko naujo ir neras. Egzaminas trunka nuo 2 iki 3 valandų. Tad atsiminkit, kad jūs neturit laiko net ieškoti tos informacijos paieškose, tad ten ir nesėdėsit valandų valandas. Kuo daugiau sėdėsi, tuo mažiau parašysi ir atvirkščiai. Tad paieškos sistemos būtų tik dar vienas įrankis, kuris parodytų ar tu sugebi paskirstyti tinkamai laiką, sistemingai ieškot informacijos.
ISG 2015-05-02 10:50
Dar vienas. Prie ko cia uzdaviniai ir pritaikymas gyvenime?? Ir durnam aisku, kad nepritaikysi. Juos sprendi tam, kad tavo smegenys dirbtu. Mokykla - smegenu sporto sale. Tam ir eilerascius reikia mokytis pradinese klasese. Jeigu tu nieko neatsimeni, tai cia tavo problemos, gal liga kazkokia. Arba siaip susvaigai...