Mokiniams per egzaminus leis naudotis „Google“?  (17)

Mokiniams turėtų būti leidžiama naudotis „Google“ laikant GCSE (vidurinės mokyklos) ir A lygio (baigiamuosius) egzaminus, kad galėtų parodyti, kaip geba pritaikyti žinias, sakė vieno svarbiausių egzaminų centro direktorius, pranešė portalas Telegraph.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinės Karalystės egzaminų centro direktorius Markas Dawe‘as sakė: „Google“ įtraukimas į egzaminą padės mokytojams suprasti, kaip mokiniai geba atsirinkti ir pritaikyti informaciją, randamą internete. Visi mokiniai turėtų laiko limitą naudotis paieška egzamino metu.

„Google“ prieinamas visiems ir visada, visi turime kompiuterius ir mokame jais naudotis, tačiau visada svarbiausia, kaip sugebi pritaikyti gautus atsakymus realybėje. Kodėl gi turėtume tai išskirti ir iš mokinių mokymosi proceso? Tai turėtų svarbos jų supratimui, kokius atsakymus randa ir kaip teisingai pasirinkti, taip veikia visas modernus pasaulis.“

Nepaisant direktoriaus entuziazmo įtraukti technologijas į egzaminus, jis pridūrė, kad realiai tai įgyvendinti įmanoma nebent po dešimtmečio.

„Labai svarbu, kad tėvai ir mokytojai suprastų ir patikėtų šia idėja. Vyriausybė turėtų užtikrinti, kad dėl tokio pokyčio mokymosi kokybė nė kiek nenukenčia“, – užbaigė M. Dawe‘as.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: alfa.lt
(30)
(4)
(26)

Komentarai (17)