Šiuolaikinė vaikų karta - pati baisiausia?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

PupuDede 2015-04-16 14:01
"Povilionnienė, turime pradėti mokymosi įstaigose dėstyti apie patį gražiausią 20 a. įteisintą dalyką – žmogaus teises ir laisves." Tai dėl to vaikai ir baigia apšikt mokytojams galvas kad tik jų teisės ir laisvės o kur žodis PAREIGOS. Nebėra pareigų, deja. O dar didesnes laisves ir teises turi povilionienės mėgstamiausi...
grestart 2015-04-16 14:13
Įdomu, bet tas jaunas "blogas kartas" užaugina vyresnė "geroji karta". Tuos jaunus jie auklėjo, "blogieji" naudojasi "gerųjų" sukurtom taisyklėm, įstatymais, išradimais. "Blogieji" žiūri "gerųjų" kuriamą televiziją ir t.t.
min 2015-04-16 14:36
Ir taip kiekvienoje kartoje
FtBall 2015-04-16 14:40
tl;dr; Kaltę verst galima internetui ir televizijai. Ir seniau buvo tas pats - buvo įvairių žmonių. O dabar pasikeitė tai, kad jei pasakai žmogui, kad nesimokysi - nieko nepasieksi, tai jis visokius Zukebergus ir Džobsus pradeda prikaišiot. Pasikeitė ir visas mokslo modelis. Kai seniau informacija - tik knygose, norint daug pasiekti reikėjo tiek žinių, tiek įgūdžių. Dabar žinios antraeilis dalykas - bet kokią informaciją gali gaut per kelias sekundes.
Evaldas 2015-04-16 15:20
“Our youth now love luxury. They have bad manners, contempt for authority; they show disrespect for their elders and love chatter in place of exercise; they no longer rise when elders enter the room; they contradict their parents, chatter before company; gobble up their food and tyrannize their teachers.” --Sokratas
Laurynas19 2015-04-16 16:01
jeigu tai Sokrato žodžiai, vadinasi turime faktą, jog visais laikais naujoji karta atrodė prastesnė esamoms.
sub 2015-04-16 16:08
Ęsamai kartai nauja karta visada bus prastenė už juos, nes juk skirtumas tų kartų bent jau 20 metų. Senoji karta solidaresnė visada būna, naujoji karta, ir šiaip bendrai paėmus jaunimas ekstremalesnis, kol sulaukia tam tikro amžiaus. Manau apie 30 metų yra persilaužimo amžius, kai ateina kitokia karta nei buvo.
immortallt 2015-04-16 16:25
Ftball, aš iš to, kad gali gauti, bet nesugeba jų gauti ir nesugeba jomis pasinaudoti? Net nesugeba susirasti esminio dalyko, kad baigęs universitetą 1,5k ar 2k € į rankas Lietuvoje negausi (2k€ užsienyje netapatu 2k€ Lietuvoje).
Evaldas 2015-04-16 16:25
Na patikrint jau nebepatikrinsim ar jis tikrai taip pasakė Bet interwebz teigia, kad taip http://www.goodreads.com/quotes/63219-o ... s-contempt
Atk 2015-04-16 16:56
Bėda ne pažymiai. O elgesys. Galima pasakyt, kad žmonės visada gyveno negerai. Nes jie užsiiminėjo visą gyvenimo nesąmonėm. Bandė, kuo daugiau gauti kažkokių vertybių, kas tuo metu buvo laikoma vertinga. Nuolat rungėsi, negalėdavo gerai, ramiai pabendrauti, nuolat vyko įtarinėjimai niekšybėje vienas kito. Kas trukdo taikiai pabendrauti? Tik biesai.
Broniusg 2015-04-16 17:13
Šiandien girdėjau priiminėjamas (ketinama?) įstatymas bausti tėvus už paauglių girtuokliavimą ir narkotikų naudojimą. Įsivaizduoju taip: bastrys geria ir banditauja, tėvas tiurmoj sėdi. Pabandys sudrausminti - vis tiek tiurmon už fizinį ar psichologinį smurtą.
Laurynas19 2015-04-16 17:52
Tikriausiai taikiai pabendrauti trukdo mūsų fiziologija, prigimtis (ar kaip nori taip vadink). Skaičiau jog pagal turimus istorijos duomenis, žmonija be didesnių karų taikiai gyveno apie 20% laiko, t.y 80% laiko praleidom kariaudami. Miegas tuo tarpu (visiems priimamas kaip natūralus fiziologinis reiškinys, be kurio žmonės negali) užima tik <40% laiko. Panašu jog žmonės ilgiau gali išbūti nemiegoją nei ne kariavę (reliatyviai..)
Fikcija 2015-04-16 18:21
Ta baisia karta reikia aukleti ,o ne lepinti , kai mailius pats pabandys uzdirbti an naujo mobileko tada prades mastyt , gal tie gimdytojai ne visai glusi buvo. O tevai pagrinde pasinere i amzinus darbus ir mano kad materialine gerove atstos vaikam normalu auklejima.Ir dar jaunimui nepakenktu pagarba senoliams , slykstu matyti kai autike gauja mokslo nukankintu padaru sedi isidrebe , o mociute kantriai stovi.
punktyras 2015-04-16 18:28
Ar šiuolaikinė jaunoji karta baisiausia? Taip. žinoma, baisiausia iš egzistuojančių. Lygiai ir geriausia, blogiausia, šauniausia, protingiausia, kvailiausia. Taip buvo visais laikais, taip bus visada, kol bus nors kokia jaunoji karta.
SzAROO 2015-04-16 20:35
Ši karta yra pati geriausia, kaip ir bus visos sekančios naujosios kartos.
Radiant 2015-04-16 21:08
Manau galima būti vadinti baisiausia ta prasme kad žmonės baigę universitetus nesugeba dirbti, kodėl? todėl kad vos ne visuose universitetuose moko nežinia ką, nežinia kodėl, dalykai absoliučiai nesurišti su tuo kuo žmogus užsiims baigęs universitetą, todėl gaunasi taip kad šviežias specialistas iš universiteto ar kolegijos turi mesti visą savo žinių bagažą kurį įgijo universitete ir mokytis dirbti, tai yra siaubas, tačiau tai ne studento kaltė, o prastos švietimo sistemos rezultatas. Pats matau kas pas mane įmonėj darosi, darbuotojas ateina 2 sav bandomajam laikotarpiui ir tenka mest lauk nes nieko dirbti nesugeba
FtBall 2015-04-17 00:02
Turiu pritart ir nepritart. *Universitetas neturi ruošt gatavų darbuotojų. Tam yra profkės ir kolegijos. *Taip, su švietimo sistema tikrai ne pyragai. Bet ne dėl to, kaip paruošia, o dėl to, jog per daug išaukštintas ir per daug prieinamas Universitetinis mokslas. Universitetuose pakaktų kelis kartus mažiau studentų. Pas mane, IT studijose, matau, jog daugiau nei 50% kursiokų taip ir nedirbs IT srityje.
mch0lic 2015-04-17 06:51
specialistus, bet žinių ekonomikai reikia žmonių su universitetiniais išsilavinimais. Vienintelė problema yra ta, kad pas mus universitetuose studentai vis dar priversti viską kalt mintinai, vietoje to, kad būtų mokomi dirbt su informacija, analizuot ir pan. Kai sovietiniai dinozaurai išdvės, gryš užsenyje studijas baigę dėstytojai, tada matysim progresą ir universitetų naudą, o kol kas tai tik laiko ir pinigų švaistymas.
Shinigami 2015-04-17 09:11
Universitetas neskirtas paruošti darbuotojui kuris atėjęs iš kart galėtu dirbti. Universiteto paskirtis suteikti asmeniui žinių pagrindą, išmokyti savarankiškai susirasti ir suprasti informacija ir sugebėti tas žinias pritaikyti praktiškai. Bet su dabartiniais universitetais problema yra ta, kad jie paprasčiausiai verčia iškalti viską atmintinai ką dėstytojas pateikia, bet ne tai suprasti. Kadangi visą informacija gauna arba iš dėstytojo arba iš kažkieno konspektu, tai prireikus naujos informacijos nebežino kur jos ieškoti. Kadangi viskas tik teorijos lygmenyje, tai nemoka žinių pritaikyti praktiškai. O taip yra dėl pinigų, visu pirmą universitetai nori išlaikyti visus studentus kurie įstojo, dėl ko nuleidžiama kartelė studijoms. Daugumos dėstytojų atlyginimai nedidelį, dėl ko papildomai dirba kitokius darbus, o tai neleidžia tinkamai pasiruošti paskaitoms. Ir toks užburtas ratas sukasi.
slawcka 2015-04-17 13:44
ta dabartinė 'blogoji' karta užaugs, ir rengs lygiai tokias pačias konferencijas apie sekančią kartą.