Piratavimo fenomenas: esmė ne piniguose, o kur kas giliau

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

baronkis 2015-05-05 08:15
Atsiradus tokiems puslapiams kaip filmai.in aš nebesisiunčiu filmų iš torrentų.
onewithname 2015-05-05 09:17
Bet tu supranti, kad filmai.in tai tas pats - nelegalus žiūrėjimas?
rndbit 2015-05-05 09:23
Straipsnyje vėl kalba ir nesupranta apie ką. Piratavimas egzistuoja dėl prieinamumo ir patogumo stokos. Štai ir viskas. Kaip pats sakai, filmai.in yra daug patogiau už dvd pirkimą parduotuvėje, todėl ir piratauja žmonės. Kita problema geoblokavimas. Jei mano žiūrimą serijalą rodo USA šiandien or Lietuvoje po metų - tikrai nieks per TV nežiūrės. Ir net TV ne išeitis. Žmonės nori žiūrėti kada nori, gala yra žingsnis teigiama linkme, bet mum tikrai Lietuvoj reikia netflix ar panašiai. Ir už prieinamą kainą. Vis dėl to visiems labiau apsimoka parduoti 1100 filmo kopijų už €1 negu 100 už €10. Valve šitai puikiai išnaudoja. 36-37% steam'e parduotų žaidimų niekada nežaisti, bet pinigai už juos sumokėti, nors ir su gera nuolaida. Verta pamąstyti..
sloggi 2015-05-05 09:40
Kas tikrai esat saziningi, tai sugebesit susimoket ir uz netflix lietuvoje. Yra budu kaip tai ziuret. Norit legaliai? Yra amazon prime(taspats kas netflix) kiek zinau prieinamas ir lietuvoje. Jame tiek serjalai, tiek filmai, tiek muzika, plius jai pirksi atsiuntimu kazkokios nuolaidos ir akcijos taikomos. Na kitas dalykas del idejimu medijos tai, ja ikrauna tada kai tik buna isleista visuose planuotose rinkose, ty kai visur iseina dvd diskai.
avinas 2015-05-05 09:40
Visu šimtu procentų pritariu rndbit. Būtent filmų piratavimas niekaip neišsispręs, kol nebus pristatytas legalus ir paprastas būdas gauti tą filmą. Prie piratavimo prisideda ir uždarbis - kuo jis mažesnis, tuo labiau žmogus links prie pigiausių ir nemokamų paslaugų, kitaip tariant, pirataus. Būtent dėl to ir atsiranda mintys - "o, naujas filmas, norėčiau pažiūrėt, bet blemba, kine nepatogu, brangūs užkandžiai, brangūs bilietai.. Tiek to, palauksiu kol patalpins internete, patogiai namie pažiūrėsiu, po darbo, kaip tik, dar alaus prisigriebsiu."
ktulu 2015-05-05 10:18
Piratavimo esmė yra kaip tik piniguose. Na, ir patogume kaip rndbit minėjo. Pažiūrėti filmą kine dviese kainuoja ~15 eurų + nesveikai brangūs užkandžiai, o žiūrėti per tv yra tikras sadomazochizmas.
arab 2015-05-05 10:41
Tai jei pas tave telikas Silelis tai tau gal ir mazohizmas. Man tai dar maloniau zet per telika, nei kino salej del vieno dalyko kad nieks aplink negrauzia cipsu, riesutu ir nesiurbia kolos kaip loxas
ktulu 2015-05-05 10:46
Aš mintyje turėjau televiziją, o ne televizorių. Parsisiųstus filmus aš taip pat mieliau žiūriu per teliką, o ne laptopą. Smagiausia žiūrėti kino teatre, tik, žinoma, visokie čiopsėjimai kartais tikrai erzina.
Dezertyras 2015-05-05 10:50
"+ nesveikai brangūs užkandžiai" Baisu . čia manding žmonių problema, kad jie į kino teatrus eina paėst ir be ėdimo neįsivaizduoja filmo žiūrėjimo. Vien dėl šios priežasties nevaikštau į kino teatrus, kai aplink čepsi, traška, šiugžda, sriūbčioja, o po filmo kino salėje lieka kiaulidė. Ir už tai dar mokėt ~15 eurų?
Arns 2015-05-05 10:52
Būtu daugiau alternatyvų, piratavimas tikrai sumenktu. Pvz pasižiūri kino teatro reperturą, jei į kelis mėnesius bent vienas du filmai išties sudomina, tai jau daug. Būtu galimybė už mažesnę kainą pasižiūrėti per tv/pc dauguma žiūrėtu, o į kiną vaikščiotu būtent dėl kokybiškų filmų ir patiriamų efektų (ko negautumei namuose). Bet kaip jau sakiau, didelė dalis naujų filmų toookio lygio, kad sunku iki galo išžiūrėti, jau nekalbant apie kokią nors išliekamąją vertę. Teoriškai visi filmų anonso klipai turėtu sudaryti vaizdą ką išvysi, bet jau senai žinome, kad kartais į tas nepilnas dvi minutes sugeba sukišti visus geriausius dviejų valandų filmo momentus, visas likęs laikas apverktina nuobodybė.... Todėl žmonės ir laukia kinoteatrų filmo rip, kad įvertintu ar verta mokėti tokias sumas ir gaišti laiką. Būtu normalios kainos galimybė susimokėti už legalų pasižiūrėjimą, surinktumei daugiau pinigų nei vien iš kinoteatrų.
ktulu 2015-05-05 10:54
Čia gal toks kvailas įprotis ar dar kažkas, bet žiūrint filmą/serialą namie ar kine man visuomet labai pakyla apetitas
aurimokas 2015-05-05 11:00
Pagrindinis klausimas - netflix, amazon prime ir kiti panasaus pobudzio JAV tinklapiai turi filmus/serialus lietuviu kalba? Jeigu ne, nematau uz ka moket, kuomet is torentu ar filmai.in as gaunu filma/seriala su lietuvisku igarsinimu
Staska 2015-05-05 11:07
Jo, žiūrėti televiziją kai 2 val.trukmės filmą tenką žiūrėti 3 val. tikrai nekas. O piratavimui išnykti nematau jokių vilčių kol kas dėl Arns nurodytų priežasčių, jei būtų galimybė pažiūrėti filmo bent pusę valandos ir įvertinti, ar verta už jį išvis kažką mokėti , o ne jo trailerį rodytų, tada gal ir pirkčiau filmus (žiūrint dar kiek kainuotų).
sloggi 2015-05-05 12:30
Pats geriausias vertimas tai orginali kalba, nera nieko prasciau kaip lietuviskas nekokybiskas vertimas nesugebantis perteikti esmes. Apie vienbalsius megejiskus jau nekalbu isvis. Nekalbu apie tokius atvejus kai verciama kokia kinu ar kita nesuprantama kalba.
aurimokas 2015-05-05 12:43
O man nėra nieko geriau, nei klausyt padoraus (kad ir mėgėjiško, kuris praktiškai prilygsta profesionaliam) lietuviško vertimo vietoj to kad po darbo pervargus sedėt ir bandyt galvoj verstis kas ką kalba. Galiausiai, priimtinas variantas, kad bent titrai lietuviški būtų. Bet kiek žinau ir tuo negali pasigirti tav pasiūlyti variantai. Taip kad netflix ir kiti pasiūlyti variantai kol kas tikrai neperspjauna torrentų ir neverta mokėti už paslaugą, kuri nepasiūlo tau to ko reikia. Kai pradės garsint lietuviškai filmus, tada manau tikrai dauguma lietuvių irgi pereis į visas tas kinotekas internete, kur už nedidelį mokestį gali žiūrėti kiek nori.
1337 2015-05-05 12:51
Į kino teatrą turi nuvykti. Gaištamas laikas, mokama už parkavimą. Tada perki bilietus, kaip kažkas sakė, be 10-20eu neišsisuksi, o dar žiūrėk vietos likę kur nors nuošalį ar pačiam priekyje. Arba žiūri antrarūšiškai, arba atvažiuoji sekantį kartą. Atsisėdęs krėsle esi priverstas žiūrėt reklamas (nors susimokėjai pilną bilieto kainą). Po reklamų seka anonsai. Na, šiaip, kad patempt gumą. Vėliau tave pradeda gasdinti ir grasinti, kad jei bandysi kopijuot ar filmuot, tai tave žiauriai baus. Pridėkim prie viso šito dar faktą, kad kino salę visada (nžn kaip Lietuvoj) stebi budrūs apsauginiai su IR kamerom, kad tik koks šmikis nesugalvotų jų brangaus filmo nufilmuot savo pigia kamera. Užsimanius į gerą vietą niekas filmo nestabdo. Aplinkui žmonės graužia savo pervertintą pašarą. Nusiperki FullHD projektorių ar >46\
sloggi 2015-05-05 13:10
Su tokiu poziuriu i viska tai ir pats filmo ziurejimas yra laiko gaisimas(jaigu tai ne dokumentika). Ps: kiek zinau netflix subtitrus turi, gal ne visom kalbom, bet yra.
UTF16 2015-05-05 13:44
O Netflix galima žiūrėti Lietuvoje? Ko dar negalima daryti gyvenant Lietuvoje? Kiek anksčiau pamenu, nebuvo galima pirkti žaidimų iš Amazonės, Playstation Network, iš krūvos kitų svetainių. Dauguma Ebay pardavėjų prekių nesiunčia į Lietuvą. Ir tai tik ledkalnio viršūnė. Pirkti legalų produktą visada yra nepalyginamai sudėtingiau. Štai pasiskolinau DVD filmą su profesionaliu lietuvišku įgarsinimu. Jis užšifruotas taip, kad normaliai nenuskaito jokia kompiuterinė programa – reikia DVD grotuvo. Man tikrai negaila už tokį dalyką primokėti, tik ne už kryžiaus kelių kainą.
sobos 2015-05-05 13:53
Na kas liečia lietuvišką vienbalsį/dvibalsį įgarsinimą, tai aš mieliau žiūrėsiu su tikrai PROFESIONALIAI dubliuotu rusišku įgarsinimu, o ne lietuvišku bubenimu. Dėl titrų, jei aš jau moku tokius pinigus eidamas į kinoteatrą, tai aš noriu pilnavertiškai žiūrėti filmą, o ne skaityti. Kai norėsiu skaityti, pasiimsiu knygą.
Kadras 2015-05-05 13:55
Muzika klausau per spotify ir youtube, tai jau senai nebepiratauju. Filmu, nera galimybiu normaliai paziureti. Zaidimus kartais tenka papiratauti, nes paprasciausiai juos leidzia nepilnus ir veliau reikia pirkti DLC (zaidimo dalis). Kitaip sakant, jei filma nusiperki ir jei nori matyti kokia filmo vieta ar veikeja turi nusipirkti papildomai. Dar turi praeiti laiko, kol atsiras normaliu platformu.