Ko vertas „Samsung Galaxy S6“ (Apžvalga)  (1)

MWC 2015 Barselonoje mums parodė daugybę naujovių – „HTC One M9“, „Microsoft Lumia 640 XL“, „Sony Xperia Z4 Tablet“ ir... „Samsung Galaxy S6“. Šis „Samsung“ telefonas, ko gero, buvo antras, o gal net pirmas pagal laukiamumą išmanusis telefonas 2015 metais. Ir ne be reikalo – „Samsung“ šiemet kardinaliai pakeitė savo taktiką – plastikas pakeistas aliuminiu ir stiklu, begalybę funkcijų pakeitė greitis ir stabilumas, keičiamą bateriją ir praplečiamą atmintį pakeitė plonesnis korpusas. Tačiau ar visi tie pakeitimai – į naudą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nauja „Samsung“ dizaino filosofija Kas asocijuojasi su „Samsung“ telefonų dizainu? Plastikas! Bet apie šią medžiagą Pietų Korėjos kompanijos flagmanuose nuo šiol, panašu, kad galime pamiršti – „Galaxy S6“ yra pagamintas iš stiklo ir aliuminio. Puikus žingsnis, suteikiantis prabangos, elegancijos ir aukščiausios kokybės jausmą. Tiesa, tai „Galaxy S6“ dizainas nėra pakeistas iš pamatų – štai pavyzdžiui priekyje matome praktiškai tokį patį vaizdą, kokį matėme ir „Galaxy S5“. Pokyčiai yra šonuose – nuo šiol jie pagaminti iš aliuminio (ir primena „iPhone 6“). Dar vienas ryškus pakeitimas yra galinėje dalyje – ji pagaminta iš „Gorilla Glass 4“ stiklo.

Taigi, pagaliau „Galaxy S“ flagmano dizainas nebėra gėdingas ir „S6“ gali drąsiai lygintis su „One M9“, „iPhone 6“ ar kitų kompanijų flagmanais. Tik gaila, kad „Samsung“ teko atsisakyti pakeičiamos baterijos ir praplečiamos atminties ir visa tai vien tam, kad korpusas būtų 6.9mm storio, kas yra gražu, bet... Nebūtina. Dauguma pasirinktų keliais milimetrais storesnį korpusą, tačiau mes esame ne „Samsung“ vadovai ir galbūt iš tiesų tokio didelio poreikio Micro SD kortelėms ir keičiamoms baterijoms nėra?

„Samsung“ vėl priklauso geriausias ekranas telefonų rinkoje

Jeigu prisimenate mūsų „Galaxy Note 4“ apžvalgą, žinote, jog be jokių abejonių nusprendėme, kad „Galaxy Note 4“ ekranas – geriausias rinkoje. Tačiau „Note 4“ jau praeitis – naujasis lyderis telefonų rinkoje yra „Galaxy S6“ su savo 5.1 colio „Super AMOLED“ ekranu, kurio raiška – QHD (1440 x 2560).

Apie šį ekraną galima pasakyti daugmaž tą patį, ką sakėme apie „Note 4“ ekraną – ryškios, bet neperdėtai ryškios ir natūralios spalvos, ypatingai gili juoda ir praktiškai tobula balta spalva – daugumą telefonų (tame tarpe ir „Note 4“) šią spalvą atvaizduoja ne visai kokybiškai – matomas gan ryškus geltonas, žalias ar mėlynas atspalvis. Bet „Galaxy S6“ ekrane to atspalvio beveik nepastebėjau (nors jis dar vos vos matomas).

Taip pat turiu pagirti ekrano matomumą priešais ryškią saulės šviesą – ekraną galėjau be jokių sunkumų matyti net ir labai ryškiai šviečiant saulei, t.y. pridengti „S6“ ekrano ranka niekada nereikia.

„TouchWiz“ vartotojo sąsaja – ta pati aplinka, bet spartesnis veikimas

Nors galbūt sakydamas, kad pridengti „Samsung“ flagmano ekrano niekada nereikia, šiek tiek persistengiau. Kartais reikia, tiksliau norisi, kadangi „Samsung“ vartotojo sąsaja, kurios niekas niekada pernelyg nemėgo vis dar atrodo neskoningai – daug labai ryškių ir „žaismingų“ spalvų, 3D ikonos, elementariausias nesuderinamumas tarp dizaino elementų. Visa tai išliko kaip ir seniau.

Gerai, kad „Samsung“ bent jau leidžia pasirinkti norimą temą iš naujosios temų parduotuvėlės. Beje, įdomu tai, jog „Samsung“ temos pakeičia ne tik ekrano foną ir ikonas, bet ir viską nuo pat pamatų – klaviatūros, nustatymų meniu išvaizda, SMS programėlė ar netgi skaičiuotuvas. Iš tiesų smagu, kad personalizacijos lygis „Samsung“ flagmane yra labai aukštas. Nors jeigu jums patinka greitas ir užtikrintas veikimas, personalizacijos teks atsisakyti – nustačius bet kurią nestandartinę temą, „Galaxy S6“ pradeda strigti. O turint omeny, koks galingas yra šis telefonas, tai tikrai nėra atleistina. Bet „Samsung“ sugebėjo padaryti vieną labai svarbų žingsnį – atsisakyti begalės nereikalingų funkcijų, efektų ir programėlių ir taip žymiai paspartinti savo vartotojo sąsają – „Galaxy S6“, ko gero, yra pirmasis „Galaxy S“ serijos atstovas, kuris visiškai nestringa ir nevėluoja. Na, išimtis – nedidelis vėlavimas jungiant daugiaprograminio režimo meniu, bet visa kita veikia sklandžiai, kaip per sviestą! O jeigu visgi yra kokia nors programėlė, kuri jums nepatinka, „Galaxy S6“ telefone ją galite atjungti ir ji jūsų akyse daugiau nebesirodys. Svarbiausia, kad tai galima padaryti su bet kuria programėle – „YouTube“, „Google Play“, „S Voice“ ir t.t. Taigi, nepaisant ganėtinai prastos ir pabodusios „TouchWiz“ išvaizdos, progresas yra aiškiai matomas – „Samsung“ vartotojo sąsaja nebėra lėtai veikianti nereikalingų funkcijų prikrauta beskonybė. Dabar tai tiesiog beskonybė. Spartos testai „Samsung Galaxy S6“ pagal charakteristikas yra bene galingiausias telefonas rinkoje, tačiau ką mums rodo spartos testai?.. „AnTuTu“: „GeekBench“: „3DMark“:

Kamera, gebanti atgaivinti kiekvieną momentą

„Samsung Galaxy S6“ turi 16 megapikselių kamerą su optine stabilizacija ir LED blykste. Kokius kadrus gauname? Geresnius, negu „Note 4“. Primenu, jog „Note 4“ kamerą įvertinau kaip geriausią telefonų rinkoje (neskaitant „kamerafonų“), taigi, galite daryti išvadas, jog „Samsung“ pirmauja ne tik pagal ekrano, bet ir pagal kameros kokybę.

Ta pati istorija – žaibiškai greitas autofokusas, gera stabilizacija, idealiai atvaizduojamos spalvos ir puikios nuotraukos net ir tamsoje. „Samsung Galaxy S6“ labai nesmarkiai lenkia „Note 4“ – naujojo „Samsung“ flagmano nuotraukos turi šiek tiek daugiau detalumo ir šio telefono stabilizacija yra kiek labiau pastebima, tačiau to pakanka, kad šį telefoną galima būti vadinti geriausią kamerą turinčiu telefonu rinkoje.

Priekinę kamerą taip pat galiu smarkiai pagirti – ji puikiai fiksuoja kadrus net ir nevisai puikiame apšvietime, ji apima platų kampą (t.y. galima fotografuotis su daugybe žmonių), o ir atkuriamos spalvos tikrai nėra labai prastos.

„Galaxy S6“ kameros užfiksuotus vaizdus rasite čia.

Kameros filmavimo pavyzdys:

Šiek tiek nuvilianti baterija

2550 mAh – tokio dydžio yra „Galaxy S6“ baterija. Ji mane nuvylė, bet ne pernelyg smarkiai. Naudojantis be perstojo (žaidimai, internetas, socialiniai tinklai, naršymas internete, fotografavimas) šis telefonas atlaiko apie 4 valandas, tuo tarpu naudojantis įprastai telefonas geba atlaikyti visą darbo dieną, tačiau reikia nepersistengti, t.y. neperžengti maždaug 2 su puse valandos naudojimo įjungtu ekranu.

Bet „Galaxy S6“ turi privalumų ir šioje vietoje – visų pirma šis telefonas palaiko bevielį krovimą, o antra – tai yra, ko gero, greičiausiai įsikraunantis telefonas rinkoje. Nuo 0% iki 100% jis įsikrauna vos per valandą ir 20 minučių. Ne, tai nėra „Samsung“ pateikti oficialūs skaičiai, aš tai išbandžiau realybėje ir aš tai patvirtinu! Todėl jeigu prie elektros lizdo galite būti bent pusvalandį per dieną, su „Galaxy S6“ baterija sunkumų iškilti neturėtų, tiesiog reikės šalia savęs turėti kroviklį, bet jeigu tokios galimybės neturite, rekomenduojame rinktis kitą telefoną arba tiesiog įsigyti išorinę bateriją.

Bet kad ir kaip ten bebūtų – „Galaxy S6“ yra geriausias „Galaxy S“ šeimos narys

Na taip, „Galaxy S6“ neturi ilgiausiai laikančios baterijos, be to, ji nekeičiama. „Galaxy S6“ neturi pačios geriausios vartotojo sąsajos. Bet jeigu jums tai nėra būtina, bet jūs norite rafinuoto dizaino, geriausio ekrano, geriausios kameros ir tiesiog labai galingo telefono „Galaxy S6 yra tinkamas telefonas jums.

„Samsung Galaxy S6“ yra geriausias „Galaxy S“ šeimos narys (iki šiol tokiu daugumos buvo laikytas „Galaxy S2“), o galbūt netgi ir geriausias telefonas rinkoje. Įsigiję šį telefoną tikrai džiaugsitės, na, arba bent jau nesigailėsite.

Straipsnio autorius: Erik Murin, Fortakas.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
Autoriai: Erik Murin
(52)
(18)
(34)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: