„CHIP“ – ko gero geriausias kompiuteris už 9 dolerius! (Video)  (15)

Pradedančioji įmonė „Next Thing Co.“ minios finansavimo svetainėje „Kickstarter“ siūlo įsigyti kompiuterį vos už 9 JAV dolerius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Projekto įgyvendinimui kūrėjai jau surinko 22 tūkst. dolerių iš 50 tūkst. reikiamos sumos. Minimali investicija į projektą yra tie patys 9 $, už kuriuos gausite mini kompiuterį su 1 GHz procesoriumi, 512 MB RAM ir 4 GB talpos kaupikliu. Modifikacija su akumuliatoriumi arba VGA išvestimi monitoriui kainuoja 19 $, už 24 $ kūrėjai siūlo „CHIP“ su HDMI jungtimi, o už 49 JAV dolerius gausite visavertį kišenėje telpantį mini PC su lietimui jautriu ekranu, klaviatūra ir 5 valandų autonomiją užtikrinančia baterija.

„Wi-FI“ ir „Bluetooth“ adapteriai įrenginyje taip pat yra, o operacinė sistema ir techninė įranga sukurta remiantis atviro kodo sprendimais, kurie, žinoma, teigiamai atsiliepė „CHIP“ kainai. Iš anksto suinstaliuotų programų rinkinio visiškai pakaks kasdienėms užduotims – klausytis muzikos, naršyti internete, žiūrėti filmus, redaguoti dokumentus bei nuotraukas, kurti schemas, programuoti ir t. t. Per adapterį „mažylį“ galima prijungti prie bet kokio monitoriaus.

Apskritai, miniatiūriniais kompiuteriais dabar vargu ar ką nors nustebinsi, tačiau ši naujiena tikrai išsiskiria savo labai prieinama kaina. Pavyzdžiui, „CES 2015“ pristatytas „CES 2015 Acer Revo One RL85“ kainuoja 269 €. Žinoma, pastarasis turi daug geresnes specifikacijas. Jei mini kompiuterius palyginsime su panašias galimybes turinčiomis planšetėmis ir išmaniaisiais telefonais, pamatysime didelį kainų skirtumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(114)
(1)
(113)

Komentarai (15)