Sony telefonuose bus galima keisti operacinę sistemą  (2)

Operacinė sistema Android yra atvira platforma, o tai leidžia trečių šalių kūrėjams kurti savo modifikacijas bei įdiegti papildomą funkcionalumą, kurio kartais gali trūkti Google pasiūlytose oficialiose Android versijose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nemažai įvairių kompanijų išmaniųjų telefonų jau kuris laikas gali pasinaudoti Android modifikacijomis (pavyzdžiui, CyanogenMod), tačiau japonų kompanija Sony į šį klausimą žiūrėjo gana konservatyviai. Tačiau laikai keičiasi.

Puslapio Phandroid teigimu, japonų gamintojas oficialiai išleido naują programinės įrangos (bootloader) versiją, kuri leidžia pasikrauti sistemai iš operacinės sistemos atstatymo srities. Tai reiškia, kad nuo šiol be didelio vargo bus galima išbandyti ne tik Android modifikacijas, bet ir alternatyvas, tokias kaip Ubuntu Touch, Firefox OS ir kt.

Šiuo metu alternatyviomis platformomis gali pasinaudoti ribotas Sony išmaniųjų telefonų kiekis. Tarp palaikomų modelių minimi Xperia E3, M2, T2 Ultra ir T3, o atitinkamus diegimo įrankius (flash tools) galima rasti oficialiame kūrėjų puslapyje.

Kaip matyti, japonų flagmanų, priklausančių Xperia Z serijai, nėra, tačiau tikėtina, kad ateityje Sony suteiks galimybę vartotojams išbandyti alternatyvias OS ir juose.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(14)
(1)
(13)

Komentarai (2)