Naudojantys piratinius Windows 10 „neturės Microsoft palaikymo“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pumper 2015-05-19 19:00
Aš tėvam darbe adatinį spausdintuvą sugebėjau be problemų paleisti ant Win7. Ne Windowsouos bėda, o tarpinėj tarp monitoriaus ir kėdės. Galiu garantuoti, kad tas tavo spausdintuvas gerai dirbtų ir su kito naujesnio modelio draiveriais. O linux fanatai tai primena religinius, nes pastoviai kišą tą savo šlamštą. Jei norėtų žmonės knistis su daugumos softo nepalaikančia OS, tai ją ir naudotų.
- 2015-05-19 19:01
Tai, žinok, ir ant Apple Mac OS X neveikia exe. Tai Mac OS X irgi šūdina os?
- 2015-05-19 19:03
Ne. Tai nėra garantas, ir taisyklė.
kroitus 2015-05-19 19:42
Čia galioja visom stovyklom. Nesu dar sutikęs windows fano, kuris nebandytų iškeikti linux ir jų vartotojų. Šita tema tai tik patvirtina. Geriausiu atveju būna maždaug „vartokit jūs ką norit, bet jūs idiotai“.
Paprastas_zmogus 2015-05-19 19:54
FtBall 2015-05-19 20:02
Pradėtų žmonės Linux naudot, pradėtų jiems softą kurt. Būtų tas pats su Windows. Mano nuomone, Windows laikosi dėl žmonių nenoro mokytis naudotis šiek tiek kitokia sistema, verslo įtakos, bei žaidimų. OpenOffice pilnai pakanka, tačiau, kai yra sudaryti reikalavimai, jog būtina pateikt .doc dokumentą - nieko nepasišakosi, o grįžęs namo geriau jau alaus atsigersi, nei mokysies naudotis kita sistema. Taigi, džiaugiuosi, jog man, kaip programuotojui, yra sukurti įrankiai, veikiantys ant visų platformų ir galiu laisvai naudot plačiausiai naudojamą operacinę sistemą
Paprastas_zmogus 2015-05-19 20:12
Kadangi technologijos yra kuriamos palengvinti žmonių gyvenimą, tavo idėja, kad žmogus po ilgos darbo dienos dar turėtų mokytis naudotis kažkokiais Linux'ais (nors tam nėra jokios svarios priežasties) vien dėl to, kad Linux fanai to labai norėtų, labai prieštarauja pačiam technologijų kūrimo tikslui...
Shinigami 2015-05-19 20:19
Nėra tokios technologijos kuria nereiktu mokytis naudotis. Pereinant nuo win7 į win8 daugumai vartotojų teko iš naujo mokytis. Nes win8 vartotojo sąsaja buvo kitokia nei win7. Dėl ko daug kas keikė win8. Bei pasirodžius win8 AutoCAD programinė įranga ant jų neveikė. Teko laukti atnaujinimų arba naujo AutoCAD. Tas pats ir pereinant nuo MS Office 2003 į MS Office 2007 buvo. Visai nauja sąsaja. Bet kažkodėl žmonės grižę vakare namo mokėsi dirbti šiom naujom programom, o ne alų gėrė. Kaip taip išeina?
FtBall 2015-05-19 20:20
Labai jau bandai pritempt prie savo nuomonės. Atsirado Win8, tai jie nuo Win7 skiriasi ne ką mažiau, nei nuo nemažai Linux distribucijų. Bet kokiu atveju, jam tenka mokytis, tačiau ne vartotojas pasirinko, kad nori Win8 mokytis, tačiau už jį pasirinko Windows'ų dominuojama rinka.
Simplicity 2015-05-19 20:28
(Pažiūrėjus šitą, smegenų traumos neturintys iškart supras, kodėl Windows užima >90% rinkos, o Linuxai balansuoja ties 3%.)
Atk 2015-05-19 20:34
Aš jau daugiau nei pusę metų naudoju ant dviejų kompiuterių linuks. Privalumas, kad nesuku taip galvos dėl virusų kaip su windows buvo, kad jei kažkas stringa, įtarimas, kad virusas apsigyveno. Ir dar šokinėjimas lentelių, kad turiu užregistruot sistemą. Aš juk nemokėsių ten 200 ar kiek dolerių už Windows. Nors buvo mintis sumokėti tuos pinigus, kad turėčiau normalią windows. Bet paskui būsi priryštas prie tos versijos, išeis nauja, ta pasens ir vėl mokėt ir prie kodo būsi pririštas, pamesi, vėl galvot, ką daryt, labai laisvę apriboja. Tie visi gąsdinimai, kad nelegalu, kad neleis nemokamai naudotis atbaido, su tais kodais dar laiką gaišti, įvedinėti. Jei windows būtų nemokama, tai naudočiau windows. Ji geresnė, bet tas gubšumas nepatinka. Tokią kainą už OS. Kai galima nemokamai linuks naudot ir nieko taip stipriai nesikeičia. Tik kelios programos neveikia, kurių reikia, tada per Wine reik leisti ar ieškot alternatyvų arba per virtualbox windows leist. Arba apsieit be jų, nelabai patogu, bet ką padarysi. Užtat laisvė nuo virusų ir nuo mokėjimų mokesčių ar lenrtelių išokančių priminančių, kad reikia užregistruot. Galima ir nuhakint. nukrekint, bet tai irgi vargina, esi priklausomas nuo hakerių, sukurs gerą kriaką, tai turėsi, nesukurs, neturėsi, arba kokių virusų tau prigrus į tą nelegalią OS, nuolat įtampa... Be to, man hakint, kriakint, kria-kria, ne prie širdies. Dar dizainas man Windows 7 nepatinka ir 8. Daug kas nupiešta, matosi, tik kad parduot pelningiau, blizgučių prikišta, kad iš pirmo žvilgsnį patrauktų. Windows 8 tai dar nusivažiavo daugiau, kvadratėlių pripiešė, kuriuos ir vaikas galėtų nupiešti. Linuks tai negauna už darbo pelno, tai ten žmonės įdeda meilę į darbą, gerai stengiasi daryt, o neprikimšt neskoningų blizgučių. Tik su linuks kartais stipriai keičiasi viskas ir senos programos jau neveikia ant naujų UBuntų versijų ir nors jos atsiųstos iš oficialios pragramų vietos, šiokia tokia netvarka yra bent jau ant UBUNTU. Pavyzdžiui Zynaddsubfx nveikia garsas ant naujų ubuntų, nes anksčiau ten garsas veikė kitu principu, dabar pradėjo pulseaudio nautot, o senesnese versijose oss kažkoks buvo. Windows taip greitai nekeičia tokių dalykų. Net senos labai programos veiks su naujausiais Windows. Ir dar linuks kartais apkrauna, kai nežinai kaip padaryt, po forumys reikia ieškot, kaip sutvarkyt ką nors, per Windows paprasčiau. Bet su Linux galima laisvai pasirinkti patogiausią aplinką, nors ir prikimšta daug programų pasikartojančių, gali būti keli kalkuliatoriai, nuo KDE, nuo gnome ir XFCE tarkim... Bet Linux kalkuliatorius patrauklesnis, Windows kažkoks primityvus. Dar Windows gal ir greičiau veikia, bet ten kaip ir būtina antivirusinė, Linuxui nereikia jos.
Pumper 2015-05-19 21:10
Lygiai tiek, kiek man reikia - 1.
Atk 2015-05-19 21:11
Paversi visos dienos darbu. Išeis iš tavęs puikus specialistas, nusimanantis daug kur. Paversi 15 minučiu darbu, galės išeiti tinginys, tai ko tu nori? Aš daug kankinausi savo laiku su visokiais tokiais atrodytų nereikšmingais dalykais, bandydavau juos perlaužti, išspręsti problemą, o ne pabėgti nuo jos. Galvojau tai nieko neduos, bet kai reikėdavo pakonfiguruot kokį nors kompiuterį, tai manęs prašo pagalbos, nes jie kartais net elementarių dalykų negali padaryt. Nes neskankino su juo ir kai ateina ekzaminas (ta prasme sutvarkyt nenumatytą problemą savo kompiuteryje) jie jau taip per 15 minučių nesuras kaip išspręsti kokį nors sunkumą.Jie priprato tik next ir finish spaudinėti ir toliau proto neužtenka.
Paprastas_zmogus 2015-05-19 21:14
Įsivaizduok, kad žmogus darbe naudoja Windows ir jam ten viskas veikia, problemų nėra. Karts nuo karto, taip, išeina nauji Windows, kur yra kai kas pakeista, pastumdyta - tenka priprasti. Bet vadinamas "learning curve" tokiais atvejais tikrai nėra didelis, palyginus su perėjimu prie visiškai kitos OS. Mano komentaro mintis buvo tokia: Kokio velnio toks žmogus turėtų save pažindinti su Linux? Jis žino Windows, jam viskas ten aišku, viskas veikia ir galbūt netgi patinka. Ką šioj situacijoj Linux duos tokiam žmogui? Aš manau, kad nieko. Vat jeigu žmogus būtų labai nepatenkintas Windows, nuolat keiksnotų ir t.t., tada suprantu siūlymą išbandyti Linux ar kokią kitą sistemą. Bet kitu atveju tas FTBall moralizavimas "jums geriau alaus pagert, nei naują OS mokytis" tikrai kvailai atrodė.
Atk 2015-05-19 21:20
O niekas tau ir nebruka. Tiesiog daugelis yra užsikompleksavę ir išsigandę ir jiems nuolat atrodo, kad jiems kažkas žkažką nori įbrukti.
Atk 2015-05-19 21:23
Tai, kad taip ir yra, ką paryškinau. Daugelis ir keiksnoja, nervinasi, bet vis tiek naudojasi Windows.
FtBall 2015-05-19 21:26
...
vyvea 2015-05-19 21:28
Shinigami, Linux neapsiku, ji sika tas kas ji valdo, o Ubuntu isviso juokutis, next Windows po N metu, bet po tu N metu Windows jau bus toli, kaip ir dabar.
Paprastas_zmogus 2015-05-19 21:32
Tą pastebėjau ir aš. Tačiau nenorą nuo Windows pereiti ant Linux tikrai galima suprasti. Nepaisant visų erzinančių dalykų, Windows tikrai turi stiprių privalumų. Kažkodėl man atrodo, kad visi, kurie tikrai norėjo pabėgti nuo Windows, jau pabėgo į OS X. Galbūt klystu, bet bet kiek pats pastebėjau, NE Windows naudojantys 19 atvejų iš 20 bus su OSX
bahuriux 2015-05-19 22:10
Aš pagalvojau jei pasaulyje yra tarkim 1 milijardas kompų su windowsais, tai ar jiems nežtektu imti po kokius 10-30 USD už licenziją tarkim 5'iems metams? Manau tokiu būdu piratų sumažėtu iki 1-10%, o pelnas liktu toks pat, ką manot?