„Light Phone“: kas 20 dienų kraunamas pigus telefonas (Video)  (5)

„Light Phone“ yra priešingybė bet kuriam jau egzistuojančiam telefonui. Jis labai plonas, iki kito krovimo laiko 20 dienų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors vienintelės jo funkcijos yra skambinti bei gauti skambučius, o veikia jis tik sujungtas su kitu išmaniuoju telefonu, bet šis telefonas kainuoja vos 100 dolerių.

Iš esmės „Light Phone“ yra SIM kortelę palaikantis GSM telefonas, į kurį peradresuojami skambučiai. Telefone nėra jokios naršyklės, jokių žaidimų ar NFC jungties. „Light Phone“ veikia specialia programėle sujungtas su išmaniuoju telefonu ir, anot kūrėjų, yra skirtas norintiems retsykiais pailsėti ir atsitraukti nuo gyvenimo telefone.

Idėja jau sulaukė pripažinimo – minios finansavimo platformoje „Kickstaretr“, kur jį galima iš anksto užsisakyti paaukojus 100 dolerių, surinkta daugiau nei 100 tūkst. iš prašomų 200 tūkstančių.

39 gramus sveriantis „Light Phone“ turi mikrofoną, garsiakalbį, garso reguliavimo mygtukus ir yra kraunamas USB jungtimi.

Telefono kūrėjai Joe Hollieris ir Kaiwei'us Tangas jį sumanė „Google“ 30 dienų inkubatoriuje Niujorke. Iki šiol jie abu dirbę su dizainu, tačiau Kaiwei'us turi patirties ir telefonų kūrime.

„Mes šį telefoną ėmėme kurti todėl, kad supratome, jog tikra laimė yra gyventi dabartimi. Apie tai rašė daug iškilių asmenybių dar nuo Senekos. Didelę dalį laiko praleidžiame prisijungę ir spoksodami į ekranus, todėl dabartį prarandame įvairiose situacijose.

„Light Phone“ sukūrėme tam, kad padėtume žmonėms rasti naudojimosi telefonu balansą. Mes nemanome, kad žmonės turėtų daugiau niekada nesinaudoti išmaniuoju, tačiau padaryti pertrauką yra labai sveika“, – kalbėjo J.Hollieris.

Telefonais ketinama pradėti prekiauti 2016 metų gegužės mėnesį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(28)
(4)
(24)

Komentarai (5)